Jump to content

17.6. Защо се изметваше Борис в решенията си


Recommended Posts

17.6. ЗАЩО СЕ ИЗМЕТВАШЕ БОРИС В РЕШЕНИЯТА СИ

И кое е най-интересното? Най-интересното е, че аз заварих всичко това. И всички смятаха, че тя е виновна за поведението, грешките и пропуските на Борис. А това не беше вярно! Но те виждаха, че веднъж говорят с Борис, взимат решения, след това той си отива у дома, Мария го наговарва да прави съвсем обратното. И след 2-3 дена той прави точно обратното. Това смятаха всички и това беше вярно. Мария разказваше: „Идва казва Борис и казва: „Ние на Братския съвет взехме такова и такова решение. И аз казвам: „Абе Борис, вие с всичкия ли сте си ум? Как може такова нещо? Ами това не е по Учителя, което правите! И казва Борис слуша. Но казва този Борис, който слуша не е истинския Борис. И този Борис, който е в него, трябва да се обучава. И аз му говоря. Но той не ме слуша и си прави каквото си иска! А ония изкарват, че аз съм виновната!"

След два-три дена си дойде оня другия Борис, истинския Борис, влезе в тялото си, отиде при онези там, те му разказват това-онова. И той махне с ръка и казва: „Не може!" - „Ама брат Борис, нали сме се уточнили?" И той отрезва, и казва: „Нищо не сме се уточнили!" Е, как ще реагирате тогава, какво ще мислите, кой е виновен? Разбира се - виновна е Мария! И всичко се насочваше към нея. Така, че всички смятаха, че причината в поведението на Борис е Мария, че тя го е отклонила от взетото общо решение.

А това изобщо не беше верно, защото те не знаеха кой е онзи с когото те се събират на съвещанията! А този мозайкаджийски дух на майстор Борис влизаше в него, заемаше тялото му, разполагаше се в него, и се правеше важен от по-важен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...