Jump to content

18.6. На гости в Айтос при Надка Куртева


Recommended Posts

18.6. НА ГОСТИ В АЙТОС ПРИ НАДКА КУРТЕВА*

И сега нещо много интересно! Така, че Мария беше преминала през тези етапи, когато всички идваха при нея и казваха: „Ето, Учителя Се яви вчера и каза това и това." Тя слуша, мълчи и само клати с глава. По онова време една от дъщерите на Георги Куртев в Айтос беше доста медиумична, и тази дъщеря на Георги Куртев беше толкова медиумична, че след като правят молитва при нея, тя ляга на кревата, влиза един дух, и почва да говори чрез нея. Тя лежи, нея я няма в тялото си, обаче, друг е влезнал в нея и говори. И Мария ходеше всеки месец при нея, и стенографираше. Защо стенографираше? Ами търсеше начин и достъп, да влезне във връзка с Невидимия свят. Особено по ония години, когато започна процеса на Братството, когато държавата прати в затвора Борис Николов и Жечо Панайотов, тя нямаше как да не търси някаква връзка с Невидимия свят.

И те всички се чудеха защо това става. А това става, защото Учителят беше натиснал този невидим бутон в Невидимия свят, и се явиха Божиите слуги и изпълнители, и те пометоха Изгрева. И сега, кое е най-интересното? Най-интересното е, че Мария Тодорова е стенографирала в тетрадки, и тези тетрадки са запазени и те са при мен, и те са към десетина тетрадки. Ако някой иска да разчита нейната стенограма, какво са казали онези? Нищо особено - празни приказки!

Веднъж я накарах, казвам: „Хайде бе, прочети ми една страница." Тя се дърпаше, дърпаше и след това прочете. И казах: „Мария, абе Мария, тука няма нищо бе! Тука няма нито дух, нито знание, нито познание, а приказки!" И тя казва: „Да, така излезе накрая - само приказки!" Така, че тя ходеше всеки месец там, всеки месец там при тази дъщеря на Георги Куртев, нали. А тези сестри бяха близначки и тези близначки накрая аз им записах техните спомени, и те се намират в „Изгревът", том X. И тази, която беше с духовни качества и влизаше някой дух, това беше Надка Куртева. А другата сестра беше Верка Куртева, която също гледаше много добре на карти и на кафе. Дори и на мене е гледала. И познаваше. Предсказваше ми големи звезди от небето!

Така, че в този етап всеки търси да има достъп и връзка с Невидимия свят, за да може този Невидим свят да му разреши неговите житейски проблеми, и да го упъти в правилния път. Така, че тази връзка на Мария с Надка Куртева освен, че има 10-15 тетрадки и записи, нищо не разреши. Ама нищо! Само загуба на време с пътя си с влака до град Айтос.

* Забележка: За нея виж в „Изгревът", том X, с. 941-560, снимки № 24, 25, 26, 32, 92, 94.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...