Jump to content

20.10. Двата концерта в зала „България" на михайловистите от Франция


Recommended Posts

20.10. ДВАТА КОНЦЕРТА В ЗАЛА „БЪЛГАРИЯ"

НА МИХАЙЛОВИСТИТЕ ОТ ФРАНЦИЯ

По-късно, след 1990 г. българи продажници, които бяха подкупени от михайловистите, за да ни пеят песните на Учителя, и направиха един голям концерт в зала „България". Аз тогава не присъствах, не желаех. След някоя друга година дойдоха и изнесоха концерт в Камерна зала „България". Слушам аз, слушам и не мога да повярвам. Ами те не пееха песните на Учителя! - Това беше друга хармонизация, други сили се изявяваха чрез тези песни!

Виж „Изгревът", том IV, с. 618-621.

А онези, които бяха в залата най-възторжено им ръкопляскаха, защото ето там на сцената има 30-40 души французи, които пеят на български без да знаят какво означават тези думи и носят песните на Учителя.

Такова нещо, такова падение никога не съм срещал! А пък като ми разказваха как зала „България" била пълна, партера, че първи балкон, че втори, че как всички са викали: „Браво! Бис! Браво! Бис!" Аз казвам и си мисля какво значи заблудата, какво значи отклонението, и какво значи предателство! А после ми разказваше и ми разказваха лично тази Божанка Ганева, съпругата на Петър Ганев, че лично един от диригентите на този хор бил казал: „Такъв концерт ние във Франция не можеме да изнесеме, защото френската власт няма да ни разреши, понеже те ни приемат като секта." Ето, виждате ли, онези не им дават, но тука ги качиха и им викаха: „Браво!" и „Бис!"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...