Jump to content

21.2. Как се издаде книгата „Учителят"


Recommended Posts

21.2. КАК СЕ ИЗДАДЕ КНИГАТА „УЧИТЕЛЯТ"

В том XIX, на с. 935 има един очерк за Методи Константинов. И там е разгледано подробно как е работено върху книгата „Учителят", как е отпечатана, как е публикувана. И след това всички самци на комунистическата власт срещу лъжата и измамата на т.н. бели братя. Там ще си прочетете нещата така, както са. А защо съм ги написал? Ами, защото трябва да се знае. Да се знае къде е Истината и къде е лъжата. Спомням си, на времето лично Георги Томалевски - писателя ми разказваше, как той е бил също в просветния съвет. И, което е било най-интересното, той е между другото член на Писателския съюз в България. Той е писател. Той все пак издава книги и има представа как, трябва да се издаде една книга.

Но тогава Просветния съвет решава да пише книга за Учителят. И се раздават различни теми на 20-30 човека. И всеки започва да работи по своята тема. Четат Словото на Учителя, изваждат какво казва Учителят по различни теми. И всички сериозно работят, защото ще издадат книга на Учителят, като знаят, че техното име ще бъде отпечатано като съставители на тази книга. Да, така всички са смятали.

Работили са 2-3 години и накрая, след като са изработили материала, и е бил почти готов, поставя се въпроса кога ще се издаде такава книга за Учителят пред Братския съвет. И тогава Борис заявява, че такава книга не може да излезне и след 1000 години. Всички се учудвали и дори са възразявали как така да не може да излезне след 1000 години, когато те вече са приключили този материал. И той казва: „Не може да излезне, защото не може да се отпечати. Властта няма да ни разреши!" И само след неколко дни, на следващия Братски съвет след една седмица, книгата „Учителят" е била отпечатана. Тя е била докарана на Изгрева и са я раздали на всеки един от Братския съвет.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...