Jump to content

21.8. Реакцията срещу Песнарката


Recommended Posts

21.8. РЕАКЦИЯТА СРЕЩУ ПЕСНАРКАТА

И сега, Мария разказваше, че тогава реакцията е била много голяма. И тогава тя решава да извиква приятелите всяка вечер по 10 души от Изгрева в техния дом, и да им покаже оригиналите, които съществуват на самите песни. А всички тогава на Изгрева са били що годе музикално ограмотени, защото са свирели на инструменти. И тя казва: „Аз исках да ги викна, да им покажа оригиналните записани текстове на листове хартия, които казва Боян Боев пазеше в две папки. Исках да присъства и Боян Боев. Освен това при мен беше и оригиналната тетрадка - оня черния тефтер с черните корици."

А по времето на Учителя, след като се запише една песен от музикантите, тя се предава на Учителя, Учителят я поглежда. И след това я предава на Боян Боев, и той я слага в папката.

Следващият етап - Учителят кара някой от музикантите да я изсвирят на пианото, или на цигулка. Той слуша. Ако трябва, нещо поправи. И след това се предава на някой от музикантите. А това е била Катя Грива. Това е била и Ирина Кисьова, а понякога и Мария Тодорова-да се препише в един голям тефтер. По този начин да се съхранят тези песни. И какво става по-нататък? Веднъж Учителят пита: „Къде е тетрадката - черния тефтер?" И те казват: „Ами ние я дадохме на еди коя си сестра в града." Учителят е бил толкова бесен, така е крещял и викал, и веднага е изпратил да отидат и приберат черната тетрадка. И накрая казал: „На никой няма да давате тази тетрадка, защото ще се загуби!" И тогава накарват, дават задача да се препише още веднъж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...