Jump to content

23.17. Разтуряне на лагера и изгонване от милицията


Recommended Posts

23.17. РАЗТУРЯНЕ НА ЛАГЕРА И ИЗГОНВАНЕ ОТ МИЛИЦИЯТА

И през време на летуването, там идваха и други приятели, бяха дошли веднъж Методи Константинов, Янка Попова, Димитър Грива и Мара Славова - съпругата му. Стояха 3-4 часа, аз правих снимки с фотоапарата. Аз имах и камера - 2 по 8 милиметра. Тогава тя беше руска камера и се снемаше на филм. Та имам заснети много, много снимки от този период, както и няколко филма. Така, че когато дойде време да се отпечата това нещо, ще поместиме и съответните снимки.

И мина есента, аз се прибирам. Идват онези, опъват лагер, обаче, идва Милицията и започва да разтуря палатките една след друга - скандали, разправий! И след това ги изгонват. Изгонват ги! Ама ги изгонват преди 19 август, за т.н. Събор. Всички палатки са разтурени и са изгонени от Милицията!

И есента започват големите обиски в София, и в провинцията. И онова, което не е обрано, е обрано и унищожено от Милицията. А годината?

Годината е 1975 г., когато всички очакваха нещо да се случи и онова, което беше казал Учителя, че: „Бялото Братство през 1975 г. ще предприеме една акция." И ние бяхме там 1975 г., края на юли и началото на август. Аз имах транзистор. И слушахме как в Хелзинки се събрали всички ръководители на Европа, и подписаха договор да се съхранят границите на следвоенна Европа. Та това беше акцията на Бялото Братство - да се съхрани мирът в Европа, докато навършат онези 45 години, които Учителят беше определил за съществуването на Съветската империя. Така, че накрая Милицията ги разгони, разтури ги. А есента започнаха големите обиски.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...