Jump to content

26.2. Какво стана с отсечения бор


Recommended Posts

26.2. КАКВО СТАНА С ОТСЕЧЕНИЯ БОР

И аз след като му разказах, той отиде и разказва също на неколко човека, и за онзи горски дух, който беше влезнал в Борис, и който беше насекъл този голем бор. И всички чакаха да проверят лично, дали този бор ще дойде в двора на Борис. Тоя бор дойде и беха го сложили така, и най-дебелото парче отрезано, бяха го обърнали, и трябваше да служи за маса. Това е!

И аз си отидох в Своге, там работя, и казвам: „Дано не ме надушат властите, и дано тоя път се измъкна! И друг път с тези хора, аз няма да се качвам на планина!" Това го реших окончателно. А по-рано бях решил, че с тези хора няма да се качвам никога вече, докато съм жив на 7-те Рилски езера, след като ме изгониха! А тука, на „Секирица" бех решил, че повече с Мария и Борис аз не се качвам никъде на планина.

И аз съм в Своге, идвам в София, и научавам, че са станали много обиски от Милицията от властите на много места, и са взели много литература, много материали и т.н. и т.н. Значи, те правеха в годината по 4-5 обиски на строго определени лица. Но тука, след връщането от Рила направиха масови обиски в София и в провинцията. И сега всички се убедиха, че това, което аз съм казал е верно, и че е станало. И сега аз отивам при Борис и при Мария, и какво виждам? Виждам в двора 4-5 отрязани парчета от големия бор, в средата още по-дебел. Значи маса и 4-5 стола, отрезани от дървото, от отрезания бор, за да може някой да седне и да си разговаря за това или за онова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...