Jump to content

26.4. Един от двамата ще си замине от този свят


Recommended Posts

26.4. ЕДИН ОТ ДВАМАТА ЩЕ СИ ЗАМИНЕ ОТ ТОЗИ СВЯТ

Борис се изправя и се удари в гърдите с юмрук: „Брат Борис винаги е готов на борба!"

Аз му казвам: „Вижте какво, има решение на небето за това, което вие направихте на „Секирица" - един от вас ще си замине тази година, и да се подготвя!" Ония стоят и ме гледат като втрещени! Представяте ли си?! Аз съм на 30 години и нещо, и казвам: „Един от вас ще си замине, т.е. умира до края на годината, заради това, което вие направихте!"

Мария става сериозна, тя ме познава. А Борис става, и пак се бие с юмрук в гърдите: „Ние винаги сме готови да дадем живота си за делото на Учителя."

Аз продължавам: „Какво дело на Учителя бе? Какво има делото на Учителя с този бор, нарязан в твоя двор? Какво има делото на Учителя заради този бор, който ти нареза горе, направи и докара обиските в София? Аз да знаеш нямам нищо общо с тази работа, която ти правиш и не искам да имам! Това да го знаеш."

А той казва: „Ще ти върнем парите, които 3 години ни даваш!"

Отговарям: „Аз парите съм ги дал за Бога и за делото на Учителя. А ти през тези 3 години с моята половин заплата храниш два песа и една котка, и за това ще си отговаряш! А тези пари, които ти сега искаш да ми дадеш, те не са твои. Откъде ги имаш? Това са братски пари, това е десятък на приятелите, които са ти дали за Бога и за Делото на Учителя, и да направиш нещо. А ти сега искаш да ми ги дадеш. Не, няма да стане. Аз не ти искам парите. Но ти ще си отговаряш за това, че аз 3 години съм давал половин заплата и съм гладувал, за да храниш два песа! Така да знаеш!"

И разбрахме се, че един трябва да се приготовлява да си заминава тази година. Те стоят и ме гледат втрещени! И казва: „Ама какъв си ти човек бе? Ама чакай, Братството е Братство на Любовта." Казвам: „Каква Любов бе? Вие предизвикахте обиските и унищожихте всичко онова, което е останало 45 години. Каква Любов? Вие сте виновни за тези обиски!" И аз си тръгнах. Разговора приключи.

И след една седмица отивам пак при тех, и Мария ме поглежда, и казва: „Да ти кажа, ти правилно си реши задачата с онези пари, които си давал 3 години. И се радвам, че така ти реши този въпрос!" Отговарям: „Аз го реших, но вие не го решихте." Но тя казва: „Да, това го знам, но ще си изкарам пътя, по който съм вървяла до сега." Казвам: „Изкарвай го както искаш, и както можеш!"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...