Jump to content

28. Снахата Мария и зълвата Цанка Екимова. 28.1. Връзката между Мария и Борис


Recommended Posts

28. СНАХАТА МАРИЯ И ЗЪЛВАТА ЦАНКА ЕКИМОВА

28.1. ВРЪЗКАТА МЕЖДУ МАРИЯ И БОРИС

От опитностите, които сте прочели досега в „Изгревът", том I, том V на Мария Тодорова и опитностите на Цанка Екимова в „Изгревът", том VI, сте разбрали, че още от самото начало връзката между Мария Тодорова и Борис Николов е създадена от Учителя.

Това лично Мария ми го е разказвала най-подробно, с всичките му криволици на човешкия път през време на Школата от 22 години, и след това още толкова. И отгоре плюс 10 години.

Борис също беше ми разказвал, че по времето на Школата, когато са били младежи, той и Георги Радев са правели чести излети до Витоша. Тогава Учителят Се обърнал към Борис и му казал да поканят и Мария Тодорова. И често ми казваше: „Учителят ми каза: „Поверявам ти Мария! И да се грижиш за нея." Така, че Учителят повери Мария на мен."

А пък Учителят насочва Мария към Борис. А как е станало това, то това е описано много добре в „Изгревът", том V. А как се е грижел Борис, това е негова работа. Грижата беше и се заключава в това той да печели пари, да внася пари в домакинството, а тя да бъде домакиня. Така, както през целия си живот беше домакиня, и трябваше да се справя с много задължения - задължения като домакиня и задължения, за които аз разказах много пъти, че тя трябваше да го съхранява, и да го опази. Защото ми казваше: „Ако не бех аз, той още в 1948 г., а това означава три години след заминаването на Учителя, щеше да се провали. Щеха да го провалят жените около него." Защото отведнъж тогава към десетина жени се насочват към него, подкокоросвани от неговата рождена сестра Цанка. А как става това ли? Ще ви разкажа."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...