Jump to content

28.6. Двете чудовища се събират


Recommended Posts

28.6. ДВЕТЕ ЧУДОВИЩА СЕ СЪБИРАТ

Другият брат на Борис - Николай, също е бил срещу Мария.

Идвал е много пъти, насъскван от сестра си Цанка. Влизал е в двора, правел е скандали на Мария. И Мария му казвала: „Абе ти защо не отидеш при жена си? Ти защо не отидеш при жена си? Ти не виждаш ли, че тука е друг дом? И тука този дом си има своя стопанка." И той й казал: „Ако не е Борис да те издържа и да те храни, ти не си никаква стопанка! Ти ще умреш от глад още третия ден!"

Другият брат на Борис се казва Стефан, или Тената. Също е бил солидарен с всички, но понеже той е по друг начин устроен, бил е мек, затворен. И не е създавал главоболия на Мария, но бил е солидарен с всички. Това е едната страна на медала. А другата страна на медала, е разказа на Цанка.

А разказа на Цанка и патилата на Цанка с Мария, те са описани, и са публикувани в „Изгревът", том VI, с. 242-339.

Та тя ми разказваше много неща, които са се случвали между нея и Мария, и което беше важното, че всички бяха верни. Разказваше ми как Мария я е гонела като куче, като мръсно коте, как не е позволявала на Борис да се среща с родителите му. Дори не е разрешавала да се среща с братята си, дори с нея. Няколко пъти като я срещала, й казвала: „Махни се от пътя ми чудовище!" Така, че Мария я е наричала чудовище. Така тя е била в нейните очи. А в очите на Цанка, тя също е била чудовище. Така, че когато се събират две чудовища, става страшно нещо! И Цанка това го разказваше с много голямо огорчение, и това беше истина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...