Jump to content

28.21. Павлина Даскалова от Търново


Recommended Posts

28.21. ПАВЛИНА ДАСКАЛОВА ОТ ТЪРНОВО

Павлина Даскалова, понеже е дала 2-3 хиляди лева, но понеже я мързи да отиде при Лалка да ги предаде на ръка, тя ги предава на Георги Петков от Габрово, т.н. Жиката. Той отива и ги занася.

Минава време, Павлина Даскалова научава, че онази Лалка предава вече годишнини на този и на онзи. И тя отива при Лалка, и казва: „Така и така, така и така. Аз съм предала 3,000 лв."

Лалка отваря тетрадката и пита: „На коя дата?" И тя казва на коя дата. Търсят датата и там се вижда, че тези 3,000 лв. са предадени от Георги Петков от Габрово. И тя казва: „Ето, Георги Петков от Габрово ми е дал 3,000 лв., и аз му давам на него едно копие от тези преписи, защото той е дал много пари." И Павлина казва: „Ама това са мои пари! Аз съм му ги дала да ги донесе."

И тя казва: „Да, ама тука пише неговото име, той си ги е записал на свое име." Павлина е бесна, побесняла! Отива в Габрово, среща се с него и казва: „Ти защо не си записал моето име, а си си записал твоето име онези пари, които аз ти дадох да ги предадеш на Лалка?" А той казва: „Ами то е все едно дали на мое име, дали на твое име." И тогава тя му казва: „Дай ми тогава казва онези копия, които ти е предала Лалка." А той казал: „А-а-а, не може!" Те седат при него. Та Павлина от бесна, по-бесна, разбира, че е изиграна, и това тя ми го разказва.

И аз казвам: „Абе вземи, че го опиши." Но не го описа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...