Jump to content

28.34. Етерният двойник създава музиканта


Recommended Posts

28.34. ЕТЕРНИЯТ ДВОЙНИК СЪЗДАВА МУЗИКАНТА

Освен това аз съм слушал нейното изпълнение, виждал съм нейния етерен двойник. Виждал съм как тази песен слиза отгоре, от онзи източник, от който е създадена. После, аз виждам тази песен как минава през Учителя, как влиза през пръстите на Мария Тодорова и се извлича, и се изтъкава в звук.

Вие виждали ли сте как се тъче платно? Аз съм виждал старите българки как тъчеха на стан. Как тъчеха на стан не черги, а платно, сукно. Така, че през нейните пръсти се изтъкаваше песента в сукно и платно. И от това сукно и платно, човек трябваше да си ушие бели дрехи. На времето българите, нямаше готова конфекция. Ако не си изтъчеш на стана сукно и платно, няма как да си ушиеш риза и няма как да си ушиеш дреха, и няма как да си ушиеш панталони. И няма как младите моми да си направят носии, пъстри български носии. И те не могат да отидат на хорото. Ако не могат да отидат на хорото, нямат как да се покажат на момците и няма кой да ги вземе за булки, и няма да може да се оженят!

Така, че на този етап, на който сме в момента - 2006 г., аз не съм свършил малка работа.

И сега, тогава, когато тя свиреше, аз виждах какво представляват песните на Учителя. Чрез нейното изпълнение, аз влезнах в песните на Учителя, макар, че не съм музикант. И в момента, когато аз чуя днеска да свири някакъв музикант, дали на цигулка, на пиано, дали той хармонира, аз веднага разбирам Духа на песните - има ли го в този музикант Духа на песните на Учителя, или го няма. Абсолютно строго и категорично!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...