Jump to content

Recommended Posts

27 март [сряда], 1923 г. - София

ПЕТ НОВИ УПРАЖНЕНИЯ

I

1. Ръцете, кръстосани на гърдите, пристъпва се една крачка напред и се отварят силно. 2. Пристъпва се крачка напред и се прибират на гърдите и пр. По същият начин става и с крачка назад.

II

Издигане ръцете напред, обтегнати. Залюля- ват се силно надолу и напред два пъти и подскачане напред с десен крак и ръцете остават пак обтегнати. По същия начин и назад.

III

Издигане ръцете напред, отнасяне ръцете надясно с десния крак и главата наляво. Същото става и с левия крак. По същия начин се прави и назад.

IV

Издигане десния крак напред и ръката нагоре с приклякане, но ръката се снема до коляното.

V

Издигане дясната ръка напред с дланта надолу, а лявата - турена на гърба с отворена длан навън. Концентрираме мисълта само по минута върху: палеца, показалеца, средния, безименния и кутрето и обратно до палеца. След това става обливане от главата надолу - три пъти.

На Витоша

Добрата молитва

Четиво: Ев. От Йоана, 12

Молитва на Духа

Пътят на живота

I Коринтяном, 10:10

I Коринтяном, 7:7

Евреем, 10:10

Ефесяном, 3: 3, 4 и 5

Сега ще се стараете да намерите онова вътрешно единство за изпълнение Волята Божия.

Досега сте дохождали при мен и сте ме питали: „Тъй не може ли?“, аз ви казвам: „Може“. А отсега ще ви казвам: „Тъй не може, а тъй може“. Вие мислите, че аз може да ви кажа нещо, което не е по силите ви.

Божият план е строго определен, той е, който може всичко да направи. Ние като реализираме Неговата Воля, Той ще бъде доволен, както един баща, който има синове послушни. Аз ви проповядвам едно Учение и вие, ако не го изпълните, аз не се радвам.

Като имаме Божественото знание, препятствията лесно се надделяват. Щом приложим Волята Божия, тя ще проникне навсякъде.

Положението ни в света е едно посвещение. То е изпит за нас, дали ще говорим Истината. Във всичките звания се изпитва разното положение на човека.

Връзката е образувана, но остава само да я затегнем.

На всичките приятели им трябва едно „ху“ като грънчаря34. И вие туй изкуство учите сега.

Най-напред трябва да се обедините помежду си, тъй както стърготините на желязото се привличат от магнита. Електрическият ток - този Божи ток вече действа.

Друг опит ще направим - всяка неделя ще препратя по една дума, като мото в един град, а той ще я препраща в други, докато се възвърне обратно в София, да видим след колко време ще се върне.

Градовете ще се определят с №1, 2, 3, 4 и т.н. Думата ще има определен маршрут. Тази дума ще се предаде и на всички членове от кръжока. Един ще я предаде другиму, докато се изпрати на всеки.

____________________________________

34 Това е от анекдота, който Учителя често разказва в беседите си, за грънчаря и неговият чирак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...