Jump to content

Recommended Posts

ЗЕМЯТА

Земята е сравнително малко пострадала при катастрофата в Слънчевата система. Нейната орбита е по-малко разтеглена елипса и е на трето място след тази на Венера и Нептун. Разликата между голямата и малка ос на орбитата е 5 000 000 километра, която се приема за неголяма. Оста на въртенето е наклонена на 23 и половина градуса; което (тук изключваме наклона при Меркурий и Венера, за които той е неизвестен, а само Юпитер със своята царствена ос, наклонена само на около 3 градуса, я превъзхожда) е най-малко от всички останали. Това определя по-малката пострадалост и сравнително по-добрите условия за живот.

Когато едно същество се ражда на Земята като човек в своя първи стадий, то в неговия Двойник (Звездното му тяло) Слънцето, Луната и Планетите все още нямат връзки с него и едва сега започват да създават и оформят мозъчни центрове. Този мозък все още не е достатъчно добре организиран, за да може да изразява влиянието на членовете от Слънчевото семейство. Земята сама изгражда това живо същество - Земен тип. В тази първа фаза земният тип има примитивен образ. Главата на родения бързо и рано се втвърдява, поради липса все още на въздействия от силовите течения на другите членове на Слънчевото семейство. Тази глава само бавно нараства с годините и стига приблизително до размери, които вече посочихме като характерни за примитивния човек. Така създаден, той има някои стремежи и качества, даващи му възможност за съществуване при условията на Земята. Обикновено черепите на тези типове хора са малко разширени, което дава склонност и възможност за борба с живота. Косата е гъста и ниско пада над малкото чело, върху което има ясно изразени бръчки, показващи напрежение на мисълта около задоволяване на насъщните нужди. Веждите са дебели, рошави - израз на разпокъсани и остри вълнения. Очите са малки, потънали навътре, което говори за жажда и стремеж към присвояване, привързаност към материалните ценности. Скулите са едри - израз на упоритост и устой към неблагоприятни външни условия. Носът е малък и зле оформен, показващ слаба интелигентност, променливост и податливост на външните подтици. Устата е стисната, бърните са неправилни, лошо очертани и доста дебели. Брадата е къса и четвъртита, челюстите са също четвъртити. Шията е мускулеста. Главата е някак хлътнала между раменете. Изобщо квадратните форми, които този тип човек има, са израз на енергия, но колкото тези форми са по-груби, толкова и енергията - силата, която те изразяват, е по-примитивна. Овалните форми, каквито тези типове почти нямат, са израз на интелектуални и емоционални изяви.

Nikolai_Doinov_astrolog_1_021.jpg

Фиг. 21. Мъжки Земен тип

Земните типове разполагат с физическа сила и устои за преодоляване на съпротивлението, което физическият (материалният) свят оказва. Това са предимно неуморните работници на ръчния труд. Те са пестеливи и скържави (свидливи) към всички материални ценности. Силно са привързани към родната земя, към родните поля, към Родното огнище. Упорити са в труда върху земята - оране, копане и др., свързани с придобиване на ценности, задоволяващи насъщните нужди. Интелектуалните им интереси са много слаби. Верни са на приятелите си и на своите ангажименти. Имат влечение към плътските удоволствия, но без да подбират обектите за задоволяването им. Те наблюдават студено, без вълнение и търсят ползата (изгодата), която може да се извлече от всичко наблюдавано.

Nikolai_Doinov_astrolog_1_022.jpg

Фиг, 22. Женски Земен тип

Жените от този тип са работливи, обичат да командуват да разпореждат и да се разправят с мъжете си. Те не приемат да се подчиняват на друга воля и най-вече на мъжете си. Добри майки са, но все пак са склонни да наказват по-сурово децата си, когато направят някаква грешка. Земните типове успяват в живота чрез труд, който им осигурява необходимото за живота. Мудни във вървежа си, несръчни в жестовете си, избягват света и шумните общества, предпочитат гората. Имат малко приятели и не умеят да се представят. Към своята външност са небрежни. При тази, създадена от Земята, първична форма на човека Слънцето бавно, но сигурно организира и облагородява мозъчните й клетки, за да могат Луната и Планетите да създават и оформят мозъчни центрове, способни да приемат техните силови течения (влияния).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...