Jump to content

Юпитеровият тип


Recommended Posts

ЮПИТЕРОВИЯТ ТИП

Юпитер, като най-голяма планета от Слънчевото семейство, има и най- много спътници, от които само четири са истински. Теса т.нар. Галилееви спътници: - ЙО, ЕВРОПА, ГАНИМЕД и КАЛИСТО. Останалите около дванадесет още спътника според Астрологията са привлечени късове от разрушената планета Фаетон, която се е движела в орбита между Марс и Юпитер, където сега се движат в безпорядък много от остатъците и. Затова типовете, които Юпитер създава, имат най-голяма нюансировка, защото разположението на спътниците му е различно. Оттам имаме и това голямо разнообразие на Юпитерови типове. Многото късове от разрушената планета Фаетон, привлечени от Юпитер, при елементарните типове хора създават един неудържим устрем за трупане на богатства, в повечето случаи по най-безогледен начин. Само основните господствуващи черти на този тип в това разнообразие са общи. Затова, когато ще разглеждаме Юпитеров тип, ще трябва да се подхожда много внимателно и задълбочено за определяне на качествата и способностите в даден човек, определен като Юпитеров.

Тези типове имат голям или среден ръст, добре сложена фигура, но всички те са пълнички, с тлъстини и с меки мускули по тялото си. Кожата им е светла, със свежа боя и добър тен. Шията е пропорционална с тялото. Раменете са големи, месести. Гърбът е силен и дебел. Ръцете и краката също са дебели, но с меки мускули и окосмени. С напредване на възрастта са склонни към затлъстяване, а също и към окапване на космите по главата. Лесно се потят, особено по главата и челото. Главата е сравнително голяма, заоблена. Косата в горната част на главата е обикновено окапала, поради това, че са „артрици". Останалата коса, отстрани над и около ушите, е мека и къдрава. Челото е голямо, даващо израз на интелигентност, и е слабо набръчкано с тънки черти. Веждите са извити дъгообразно, обилно окосмени, спокойни, без да показват особена енергия. Очите са големи, отворени, влажни, по цвят сини или светлокафяви. При висшите типове са искрени, честни, с бащински полъх от тях. При елементарните типове очите изразяват желанието да използуват, да те подхлъзнат и измамят на едро. Носът е едър,заоблен и месест на края. При интелигентните типове е с нормална и красива дебелина и с широко отворени ноздри. При примитивните тази месестост на носа е груба, зачервена и с малки ноздри. Устата е доста голяма, с дебели, добре изразени устни при по-интелигентните, а при по-нисшите дебелината на устните е по-груба. Горната устна винаги преобладава, устните хлабаво се допират. Брадата е широка месеста, тлъста. Характерен белег на Юпитеровите типове е добродушната им усмивка. Ушите им са прилепнали до главата - признак, че са спокойни и примирителни, без нападателност и агресивност. Юпитеровите типове не обичат да се бръснат и затова често си оставят брада, която обикновено е гъста, величествена, председателска. Зъбите са едри и добри. Бузите са месести и добре оформени. Обичат и мустаци, но те падат като руно.

Походката им е отпусната и спокойна. Обичат удоволствията, празниците, тържествата, ритуалността, гостоприемни са и обичат удобствата и охолния живот. Те са весели оптимисти, предпочитат хубавото хапване и пиене, което поглъщат бавно и с особено разположение и тържественост. Край огнището в мекото кресло по чехли се чувствуват много добре. Обичат челядта си и са добри съпрузи - сериозни, услужливи, привързани и миролюбиви. Религиозни са. Обичат церемониите в храмовете и познанствата. Те са привлекателни, горди и с чувство за уважение и почит. Макар че са весели и разположени, на моменти са способни на избухване, но не са злопаметни. Тези типове са създадени да председателствуват. Хубавият им облик, брадата им, добродушието, което лъха от тях, ги определя като арбитри, утешители, помирители, предразполагащи хората към широта и отстъпчивост. В едно общество председателят, фасадата, човекът, който го представлява и седи на лично място, е Юпитеров тип. Почти всички председатели на републиките са Юпитерови типове Те умеят да създават методи за разрешаване навсички задачи, а също ред и честност. В тялото на човек Юпитер има отношение към кръвта и черния дроб, от металите - към калая, от скъпоценните камъни - към смарагда, от цветовете - към зеления.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...