Jump to content

Формите на човешката ръка


Recommended Posts

ФОРМИТЕ НА ЧОВЕШКАТА РЪКА

Човешката природа се изразява в три направления, в три области, в три свята: света на интелекта, емоционалния свят и света на волята, или както се наричат - Ментален, Астрален и Физически светове. Оттам и трите основни форми на човешките ръце.

Когато в един човек преобладава интелектуалната дейност - интелектуалната природа, този човек живее, работи и се проявява предимно със своя ум - учи, мисли, издирва, търси законите на света, в който е потопен и заобиколен. Той е интелектуалният тип. Ръцете на такива хора са сухи, кокалести, ставите на ръцете са гъвкави. Пръстите са също сухи, кокалести, между тях (когато са събрани) има пролука Характерното за ръцете на този тип хора е, че пръстите на ширина са почти равни - цилиндрични, като между първата и втората фаланги, както между втората и третата фаланги има добре изразени възли. Кожата е тънка, без подкожни тлъстини, само с необходимите мускули.

Когато в даден човек преобладава емоционалната природа, то ръцете са по-тесни, повече или по-малко пухкави, меки. Общият вид на ръцете е с конусообразна форма. Пръстите са гладки, без възли между фалангите и също имат конусообразно-заострена форма. Ноктите са тесни и по-дълги. Палецът е деликатен, дълъг, като първата фаланга е къса и слабо развита. Между отделните негови фаланги възли също няма. Кожата на ръцете е нежна, мека, с повече или по-малко подкожни мускули и тлъстини.

Когато в даден човек преобладава волята, устремът за изява, такива хора имат сравнително по-големи, по-дебели, по-широки и по-твърди ръце. Пръстите са заоблени, почти цилиндрични, по-дебели и без възли. Палецът е голям, масивен, първата фаланга (нокътната) е добре развита,широка. Между отделните му фаланги има ясно изразени възли. Колкото тази фаланга е по-дебела, с добре изразени мускули, толкова подтиците към материалното и материалните ценности са по-ясно изразени. Ноктите са по-широки и по-твърди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...