Jump to content

Цвят на кожата


Recommended Posts

ЦВЯТ НА КОЖАТА

Розовият цвят на кожата показва здраве и жизнерадост.

Червеният показва пълнокръвие и сприхавост, известна бруталност; това са хора винаги забързани и пълни със сила.

Жълтеникавият цвят на кожата показва разстройство на черния дроб и жлъчката, което е свързано с меланхолия, повишена нервност и злъч у хората.

Черният дроб е най-голямата и сложно устроена жлеза в човешкия организъм. Горната повърхност опира в диафрагмата, откъдето трябва да заключим, че дълбокото дишане, което дава възможност на диафрагмата да вибрира надолу и нагоре, оказва масажиращо действие на черния дроб, а с това се активизира неговата дейност. Черният дроб синтезира вещества, нужни за хранителната дейност. Разстроената дейност на черния дроб затруднява храносмилането, а оттам страда и целият организъм, заедно с доброто разположение на човека. Разстройството в храносмилателната дейност и кръвообращението има за последица нарушения в дезинтоксикацията и в обмяната на мазнините. Тези токсични утайки се наслагват и буквално „задръстват" артериите, чиято последица е атеросклерозата (втвърдяване на кръвоносните съдове) и др. За лечението на черния дроб се препоръчва да се изпиват 3-4 чаши гореща вода всяка сутрин в продължение на 4-5 седмици. Горещата вода да се пие на глътки с лъжица.

Синкавата кожа показва неправилно кръвообращение. Зеленият цвят на кожата показва зли и злопаметни хора, егоисти и такива с деликатно здраве.

Фина, кремава кожа показва човек с крайно чувствителна природа, силно изтънчен вкус и нежна, женствена натура.

Мозъчната дейност се отразява на кожата, болестите - също. Така при гръдни страдания кожата е нежна и топла.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...