Jump to content

Хълмовете и областите на ръцете


Recommended Posts

ХЪЛМОВЕТЕ И ОБЛАСТИТЕ НА РЪЦЕТЕ

На фиг.55 са отбелязани местата на хълмовете и областите, отразяващи силовите течения на членовете от Слънчевото семейство. Тези хълмове и области могат да бъдат силно развити, големи, нормално развити, недоразвити, пропаднали и най-после (за хълмовете) - да са изместени.

Голям и силно развит хълм имаме, когато месестата част в сравнение с другите хълмове премного изпъква. Този най-силно развит хълм ще даде. и най- изразената характеристика, най-очебийната черта у този човек. Но може да се случи (и това е често) така, че не само един, но и повече от хълмовете да са големи и развити. В такъв случай качествата, които тези по-развити хълмове носят, ще изпъкват и ясно ще се изразят. Тези прекомерности обаче в повечето случаи носят най-вече отрицателни елементи в характеристиката на този човек - елементи на прекаленост.

Нормално развит хълм имаме тогава, когато в сравнение с другите той е само добре изразен. Такива хълмове носят непрекалени качества, които се приемат за положителни. Изобщо всеки добре развит хълм дава хармонично развити качества.

Недостатъчно развити, пропаднали хълмове имаме тогава, когато повърхнината им е плоска или леко вдлъбната Това показва, че качествата, които те дават и носят, са недобре развити, влошени или отсъствуват.

Когато под даден пръст лежи хълм на своето място и е добре оформен, тогава имаме усилване на качествата, които самият пръст носи.

Ако кой да е хълм лежи по-малко или повече встрани - притеглен от някой съседен хълм, то в такъв случай свойствата и качествата му се намират под влиянието на онзи хълм, към който той се е отместил. Така например, ако хълмът на - безименния пръст е преместен към хълма на кутрето, подбудите, които хълмът на безименния пръст носи, ще се намират под влиянието на практични и комерчески интереси.

При различните типове ръце качествата, които хълмовете носят и дават, се изразяват по различен начин: при коничните и идеални пръсти качествата се изразяват с интуиция, въображение, емоционалност.

При ъгловите пръсти качеството на хълмовете се изразява повече в интелектуално направление, т.е. в изразените качества мисълта взема активно участие.

При лопатовидните пръсти качествата на хълмовете се изразяват повече в практичното осъществяване на поставените задачи.

Всички хълмове, добре развити и на мястото си, дават хармоничния израз на характера.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...