Jump to content

Знаците по хълмовете


Recommended Posts

ЗНАЦИТЕ ПО ХЪЛМОВЕТЕ

По хълмовете и линиите на дланта понякога имаме знаци - геометрични форми, които са елементи в тълкуването на ръцете. Кръг върху даден хълм на дланта или върху някоя линия сочи за ограничение в изявите на този човек в областта, определена от хълма или от линията, неприятности, мъчителни състояния. Островчета, които имат елипсовидна форма, показват същото, само че в по-силна форма - страдания. Това са известни ограничения, изразени още в Звездното тяло на човека, оттам - в неговите качества, способности и устрем за изява, а също и в пътя на живота му и във физическото му тяло. Петна също могат да се срещнат по хълмовете и линиите, но те не трябва да се смесват с точките. Една точка е голяма колкото пробождане с игла. Петната са по-големи, имат размери от 3 - 4 - 5 милиметра и притежават по-друго значение от точките. Червените петна, са знак за раняване, кръвоизлив, операция. Тъмните говорят за болезнено състояние в организма. Кръстовете са, общо взето, неблагоприятни знаци; същото е със звездите, които имат по-голяма сила от кръстовете. Прието е, че има изключение, когато те се намират на Аполоновия и Юпитеровия хълм. Един кръст се състои от две линийки, а линийките, както отбелязахме, са силови течения, които на съответното място ще дадат резултат - по-слаб, когато двете линии са под форма на кръст, или по-силен, когато са като звезда. Триъгълниците при всички случаи, където и да се намират, са много благоприятни и показват успехи във всички области - материална, интелектуална, емоционална. Обикновено те не са самостоятелни, но когато са ясно изразени, без никаква връзка с линийките, имат по-голяма сила. Квадратът е добър знак и показва предпазване, защита. Но когато се намира на линията на живота или близо до нея, показва неприятни ограничения за изявата на живота - затвор, манастир, ограничения, свързани с неочаквани домашни грижи около болни или недъгави. Ако ги имаме по Лунния хълм, говори за бъбречни смущения. Решетката е винаги неблагоприятен знак, където и да се намира. Тя е постройка от вертикални и хоризонтални линийки. Решетките могат да бъдат самостоятелни и свързани с други линийки. Когато те са самостоятелни, са по-силни. Където ги има и каквито и да са те, развалят това, което дадено място или линия дават. Може да се приеме, че една решетка не е нищо друго, освен множество малки кръстчета. Появата на някакъв знак в дадено място на ръката е винаги във връзка с известен орган и изразява неговото състояние. Една червена точка, например винаги говори за едно малко и слабо съсирване на кръв, раняване в най-слаба форма. Изобщо появите на знаците говорят, че в това място е действувала сила, която е създала и се е изразила в тях. Те в много отношения имат медицинско значение, отношение към нашия организъм и неговото здраве.

В 1928 година големият английски математик Пол Дирак с едно уравнение от квантовата механика доказа, че мисълта е сила. Лошите мисли създават изяви на разрушителните сили - силите, които рушат както здравето, така и всичко добро в човека, в неговите качества и способности. Оттам идват и лошите линии, форми и знаци по ръцете. Добрите мисли дават добрите резултати.

Внимателното проучване на много ръце ни дава основание да заключим, че колкото по-интелигентен е човек, колкото по-високи морални качества притежава той, толкова е по-голяма възможността му да контролира своята природа, да я насочва по прогресивен път и с това да устройва правилно своята съдба и своето здраве. Наблюденията показват, че злобата. силните вълнения, даващи израз на омразата, влияят твърде отрицателно върху жлъчката, а оттам и върху здравето на човека. Огорченията, грижите, завистта, песимизмът действат зле на черния дроб. а последният, като най- голяма жлеза с вътрешна секреция, е от изключителна важност за здравето. Хората, на които мисълта е насочена изключително към материални интереси и лични изгоди в живота, страдат в напреднала възраст от атеросклероза.

С тези няколко примера, които съвсем не претендират за изчерпателност, се показва несъмнената връзка между качествата на човека и болестите - неговото здравословно състояние.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...