Jump to content

Recommended Posts

И БОГ СЪЗДАДЕ ЧОВЕКА

Откакто свят светува, хората си блъскат главите над въпроса кой и как е създал звездите, Земята, човека, животните - изобщо всичко около нас. И всеки си е отговарял на него различно, в зависимост от епохата и познанията си.

Ето какво е казал по този въпрос големият окултист Корнелий Агрипа в своя капитален труд „Окултна философия“: идва едно свръхразумно същество, което има способността да сгъстява силата във вещество, т.е. да превръща енергията в материя (формулата на Айнщайн Е = m.c2 потвърждава, че това е възможно - става дума за т. нар. ядрен синтез, който за разлика от разпадането на ядрото и превръщането на материята в енергия, ние още не сме усвоили). Това свръхразумно същество създава от енергията на световния силов океан един зародиш, включва в него своя програма и го оставя да се развива. Така са създадени всички планети, включително и нашата. То е като в семейството - ражда се едно дете и колкото повече расте, толкова повече се отдалечава. Така е и с планетите - колкото една планета е по-стара, толкова е по-далече от Слънцето.

Първото нещо, което се ражда от този зародиш, е кристалът. Ако отчупите ръбовете и върховете на един кристал и го поставите в условията, в които е бил създаден, той много скоро ще възстанови първоначалната си форма, което говори, че в него има живот. След това се раждат растенията, животните, човека, свръхчовека...

Учителят Бейнса Дуно (Петър Дънов)казва: „Човекът е една идея на Бога“. За да реализира тази своя идея, Бог създаде слънчевата система. Когато Той създава нещо, то е с изключително съвършенство. И наистина така е било преди Голямата катастрофа. Всички планети, включително и Слънцето, имали идеално сферична форма, перпендикулярни оси на въртене и кръгови орбити. Сега астрономите установиха, че само Слънцето има идеална сферична форма, Венера - почти кръгова орбита, а Юпитер - почти изправена ос. Това са и планетите, чиито енергии влияят най-положително върху човека. Всички други са увредени в една или друга степен. Най- пострадала е Плутон - тя има много разтеглена елипсовидна орбита и наклон на оста на въртене 17°. И всички тези дефекти се отразяват и върху човешките мозъци.

Тук трябва да припомним, че клетките в човешкият мозък са обединени в центрове, които, според изтъкнатите учени от XIX век Спурцхайм и Гален, са около 50 на брой. Тези мозъчни центрове са изградени в резултат на енергиите на различните планети и. зодиакални съзвездия и определят качествата и способностите на всеки отделен човек. След като в резултат на Голямата катастрофа хармонията в Слънчевата система била нарушена, това се отразило и на човешкия мозък. У днешните хора, за разлика от представителите на първата човешка раса, загинала след Потопа, повечето от тези мозъчни центрове или са едва в зародиш, или клетките, които ги изграждат, са в безредие. Когато правя хороскопи, аз виждам, че повечето хора изпитват влиянието предимно на планетите до Марс, най-много до Юпитер. По-далечните и по-стари планети нямат изградени центрове в техния мозък и по този начин нямат възможност да им въздействат. Например повечето хора нямат изградени центрове за приемане влиянието на Сатурн, Уран, Нептун, Плутон и Хано (последната планета от Слънчевата система). Това ни прави толкова различни от първите човеци - атлантите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...