Jump to content

Recommended Posts

ПЪРВАТА ЧОВЕШКА РАСА

По времето, когато на Земята и в Слънчевата система е господствала космическата хармония, на нашата планета живеели представителите на първата човешка раса. Те имали изключи­телно облагородени мозъчни центрове, които приемали влиянието не само на планетите, включително и най-отдалечените, но и на всичките 12 зодиакални съзвездия. Притежавали способности, които съвременният човек дори не може да си представи.

С едно уравнение от квантовата механика големият английски математик Пол Дирак доказа две неща: че има вещество и антивещество и че човешката мисъл е сила. Именно нея са владеели хората от първата раса и са си служили с нея до съвършенство. Съвременните учени все още си блъскат главите как са били строени египетските пирамиди е онези примитивни оръдия на труда. А обяснението е много просто - хората от първата раса са умеели не само да преместват хоризонтално, но и да повдигат огромни каменни блокове единствено със силата на мисълта си.

В древни индийски ръкописи е отбелязано, че хората от Атлантида можели да ходят по други планети с помощта на механизми, движени от „живак“. Но това е казано в преносен смисъл, защото живакът се управлява от Меркурий и символизира мисълта. Следователно атлантите са можели да се придвижват навсякъде в пространството със силата на мисълта. Спомнете си още с каква точност техните учени бяха изчислили деня и часа, когато астероидът ще се стовари върху Атлантида, в резултат на което се изтеглят към Африка и Южна Америка. Разбира се, представители на тази първа раса живеели и на другите континенти, за което говори фактът, че навсякъде по света срещаме свидетелства за дейността на някаква отдавна живяла свръхчовешка раса. Но тя изчезнала без остатък от лицето на Земята, просто защото хармонията в цялата Слънчева система се е стопила...

Онези първи свръхчовеци били доста по-високи от нас, с хармонични тела и правилно оформени черепи, с одухотворени лица. Ако сте виждали портретите на Световните Учители Мория и Кутхуми, рисувани от Николай Рьорих, ще можете по-лесно да си ги представите. И тъй като имали изградени мозъчни центрове за приемане на енергиите и влиянието на всичките планети и зодиакални съзвездия, Овен ги дарявал със стремежа да бъдат защитници на слабите и онеправданите, Телец - да не се месят в чуждите работи и никога да не си губят напразно времето, Близнаци - с изключителни интелектуални способности, Рак - с майчинско чувство не само към своите рожби, но и към всичко наоколо, Лъв - да преценяват правилно всяка своя стъпка и да не правят грешки в управлението, Дева - да раждат велики идеи и да имат силата да ги реализират, Скорпион - с могъщество и способност да си служат с мисълта като сила, за да създават и творят, Стрелец - с последователност при постигане на поставените цели, Козирог - с желанието да търсят истината и по високите върхове, и в дълбините на океана, Водолей - с жизненост и способност да водят богат и интензивен живот, Риби - с неизменната, вечна любов...

Питаш наистина ли Създателя сам е наказал своето чудно творение заради греховете му, наистина ли сам е разрушил хармонията, която е създал? Не, не Създателя предизвиква Голямата катастрофа, но Той я допусна. Тя беше включена в Плана, защото човекът трябваше да познае и злото. Но всяко едно нарушение на Вселенската хармония сигурно, макар и бавно, се оправя. Ще дойде време, когато разрушената планета Фаетон ще се роди отново и всичко ще се възстанови във вида, в който Свръхразумът го е създал. И хората тогава ще бъдат като онези от първата раса. Това ще стане вероятно след милиони години, защото еволюционният процес протича бавно. Но ще стане, това е неотменно. „За нас времето няма значение - казва Учителя Бейнса Дуно. - Поставим ли си задача, ще я постигнем. Може да минат милиони години дотогава, но ще я постигнем!“ Нали човешкият дух е безсмъртен, а Човекът е идея и творение на Бога! И аз знам, че ще дойде време човешкият род отново да се изправи и да бъде достоен за своя Създател.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...