Jump to content

Окултните знания ще останат скрити за нравствено несъвършените


Recommended Posts

ОКУЛТНИТЕ ЗНАНИЯ ЩЕ ОСТАНАТ СКРИТИ ЗА

НРАВСТВЕНО НЕСЪВЪРШЕНИТЕ

Окултизмът, езотериката всъщност представляват комплекс от скрити, тайни знания за човека и Вселената. Те отразяват напълно реално съществуващи взаимовръзки и зависимости. Но защо тогава в продължение на хилядолетия стават достояние на толкова малко хора?

Понякога при мен идва човек и ме пита: „Толкова много се интересувам от езотеричните науки, изчел съм стотици книги, но сякаш нещо отгоре ме спира, не ми „дава“ това познание. Защо?“

Да, действително на някои хора не само че не им се „дава“, но и често жестоко биват наказвани за любопитството си. Астрологията, хиромантията, френологията, номерологията и всички останали окултни науки се пазят в тайна от посветените, защото те дават в ръцете ни едно изключително силно оръжие - пълно познание за човека срещу нас. Например щом видя, че ръката на някого е костелива, прилича на паница, веднага разбирам, че това е свидлив човек. Но ако обикновените хора можеха да разпознаят това по ръката, ще започнат да му се присмиват, да го дразнят. А това не е позволено. Затова окултните знания стават достъпни само ако човек е достатъчно нравствено и духовно издигнат (това няма нищо общо с образованието и социалното положение).

Има един велик и неотменим закон - Законът за кармата. Ако в миналия си живот си вършил тежки престъпления, никой няма да ти позволи през този да се ползваш и облагодетелстваш от тези знания, нито да черпиш информация и решения от сферата на Висшия Разум.

В човешкия мозък има две вещества - сиво и бяло. Нито лекарите, нито другите учени могат да отговарят какво всъщност представлява бялото вещество, за какво служи. Самият факт, че се намира в човешкия мозък - едно от най-съвършените и сложни творения на нашата планета, красноречиво говори, че то има някаква важна функция. Но каква?

Истината е много проста, въпреки че все още много учени я смятат за странна и неприемлива. Бялото вещество в човешкия мозък има или може да осъществи връзка с един идеален, висш разумен свят, в който всички проблеми, които вълнуват човека, могат да намерят своето решение. Когато един нравствено и духовно издигнат човек търси решение на някакъв въпрос, бялото му вещество влиза във връзка с този разумен свят и му поднася решението. Разбира се, само ако това бяло вещество е достатъчно организирано и облагородено.

Ако, правейки хороскоп на някого, установя, че има съвпад на Меркурий с Нептун плюс добър интелект, веднага разбирам, че той може да бъде гениален, защото може да установява връзка с Висшия Разумен свят и да намира решение на проблемите си. Така са правили откритията си и Айнщайн, и Нютон, и много други гении.

Как Висшия Разумен свят разбира кому да се „даде“, кому - не? Ние не сме създадени само тук - на Земята. Всеки от нас има и своето звездно тяло. Именно него изследва истинската, научна астрология. Тоест, нашето истинско „аз“ ясно и отчетливо е проектирано някъде далече в пространството. Всекиму се иска да намери решение на проблемите си, но там горе Разумният Свят поглежда звездното ти тяло - аха, тук има квадратура между Меркурий и Нептун, или пък някаква друга неблагоприятна квадратура или опозиция, значи на този човек не можем да му дадем истината, не е дорасъл до нея!

И въпреки, че сега завесата се приповдигна и че за тези неща доста се пише и говори, бъдете сигурни - истинските стойностни окултни знания ще си останат скрити за нравствено несъвършените...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...