Jump to content

Recommended Posts

КОИ СА БЕЛИТЕ БРАТЯ?

Дори тогава, когато Учителя Бейнса Дуно (Петър Дънов) беше още сред нас, много от приятелите ни не можеха да разберат, че той отваря школа на всемирното Бяло братство, което има за задача да изработи у човека ум, който изключва всяка заблуда, сърце, което изключва всяка омраза, и воля, която изключва всяко насилие.

Учителя казва - единственото нещо, което сега съществува в света, е Всемирното братство - всички хора на науката и из­куството: писатели, музиканти, художници, артисти, поети, учени - са негови служители. Културата, правдивостта на света се подтикват напред от тяхната могъща сила, от техния мощен дух.

Бялото братство не е видимо, то не е секта, не е църква, то е нещо извън покварените условия, в които хората живеят. Братята от Бялото братство са от седем йерархии. Едни от тях принадлежат на Любовта - наричат ги Братя на Любовта. Други са Братя на Мъдростта - те принадлежат на науката и изкуството, носят знания на човечеството. Трети са Братя на Истината - те носят свободата в своите мисли и чувства, онази свобода, която прави човешкия дух, ум, душа, сърце напълно свободни - в пълния смисъл на тази дума. Други са Братя на справедли­востта - те носят правда на човечеството, носят онези невидими блага, от които съвременните хора имат нужда. Други са Братя на Добродетелта, Братя на Красотата и най-после идват онези, които се наричат Йеховисти.

Разбира се, това не са истинските им имена - тях аз не мога да произнеса, защото са свещени. Всички тези братя са необикновени. Всеки от тях може да вдигне на ръката си и да хвърли в пространството като гумена топка нашата Земя, защото в тях седи онова още по-мощно, на което те служат. Когато Христос слезе на Земята, той остави всичките си сили и слава на тези братя и сам слезе като слуга.

Ако сте чели Николай Рьорих, сигурно знаете, че когато е обикалял в подножието на Хималаите, местните хора му разказвали за загадъчни подземни царства, в които живеят представителите на една много по-висока йерархия от човешкия род. Никой разумен човек не може да приеме, че развитието на еволюцията стига до човека и спира. След човека има други по- висши йерархии, за които Учителя говори и които ви изброих. Те имат за задача да управляват света, в който живеем, да ни насочват и помагат. Тези подземни царства носят тайнствени имена - Шамбала, Агарта, Тебул... А обитателите им, висшата раса на свръхчовеците, имат тела от по-фина материя, с по- силни вибрации. Те могат да минат през всичко, да отидат навсякъде. Наричаме ги още Световните Учители.

Чувал съм от Учителя, че седалище на Бялото братство има на връх Монблан и че това е причината народите наоколо да живеят в мир и разбирателство... А един ден, когато бяхме на Рилските езера, Учителят се спря край четвъртото - Близнаците, и каза: „Тук е един от входовете на Агарта...“

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...