Jump to content

28. Промисъл


Recommended Posts

28. ПРОМИСЪЛ

ЗАКЛЮЧИТЕЛНО УПРАЖНЕНИЕ

Формула:

„Да пребъде Божият мир и да изгрее Божията радост и Божието веселие в нашите сърца.“ (З пъти)

Изходно положение: Изпълнителите са наредени с лице към центъра, краката прибрани, ръцете, спуснати покрай тялото, съсредоточена мисъл.

Ход на движенията: Когато се произнася: „Да пребъде Божият Мир“ - ръцете бавно се издигат отстрани, докато пръстите, с длани една към друга, се допрат над главата и образуват остър ъгъл (Фиг. 28).

Panevritmia_2013_175.jpg

Докато се произнася останалата част от формулата, ръцете се отделят, спущат се отстрани на лицето (обливане) и дохождат в изходното положение.

(Когато се прави обливането, т.е. спускането на ръцете от горе надолу, леко се допира с пръстите на двете ръце горната част на главата, където е „хилядолистникът“.)

Прави се три пъти.

Обяснение: Вдигане на ръцете и обливане.

Това движение изразява, че трябва да приемем всички Божии благословения преизобилно и с пълна свобода. Когато ръцете се вдигнат горе и се съединят над главата, тогава сме в контакт с енергиите на висшите мирове и ги пренасяме надолу, на физическия свят. Когато дойдат във физическия свят, ръцете се разделят. Значи във физическия свят имаме поляризиране - два полюса.

Когато сме на физическото поле, ние сме далеч от Реалността, която стои в основата на Битието.

Туй упражнение може да се нарече още: Метод за влизане във връзка с Идеалния свят.

Забележка: Когато кръгът е образуван от изпълнителите, не бива да се пресича. Само музикантите могат да седят в средата. Ако някой иска да отиде от едната страна (на кръга) до другата, да заобиколи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...