Jump to content

ПОДТИК КЪМ ДВИЖЕНИЕ


Recommended Posts

ПОДТИК КЪМ ДВИЖЕНИЕ

Без топлина няма движение. Тя е първият подтик в човека. Щом се затопли, той започва да се движи. Топлината е сила, която заставя телата да се движат. Човек не може да бъде пасивен, да не се движи и да не работи. - Пасивен съм. - Липсва ти топлина. Внеси топлина в организма си и ще започнеш да се движиш. (СЪРАЗМЕРНОСТ В ПРИРОДАТА - 183).

Движенията, които ние правим, имат външна, видима или материална страна, а същевременно имат и невидима, духовна страна. (ПРАВО СИ ОСЪДИЛ73).

Човек се движи, защото го подтиква или радост или скръб. Когато вървя напред, изпитвам желание да придобия нещо и затова изпитвам в себе си някаква радост. Когато отстъпвам назад, изпитвам скръб. (КОЗАТИВНИ СИЛИ - 168).

Дето има движение, там има и съзнание. Всяко физическо тяло, което се движи, има съзнание. Съзнанието може да бъде вън от предмета и вътре в него. (СЪБУЖДАНЕ - 127).

Всяко движение е подтик на Любовта. Движа се по направление на ябълката. Влюбил съм се в нея. Вдигам ръката си нагоре, откъсвам една ябълка и я изяждам. Първият подтик на Любовта е движението; после отправяме погледа към предмета и най-после го приемаме в себе си. (ВЕЛИКАТА РАЗУМНОСТ - 308).

Движението е резултат на волята. (ДУХ И ПЛЪТ - 81).

Първото движение в човека е стремежът му да се приближи до предмета или лицето, което обича. Второто движение е простиране на ръката да хване предмета. После устата взима участие, започва да се движи. Казваме, че този човек говори. Изобщо движенията на тялото трябва да се координират или съгласуват. (СЪРАЗМЕРНОСТ В ПРИРОДАТА -185).

Всяко движение на човека се обуславя от една вътрешна съзнателна или несъзнателна мисъл. Като знаете това, вие трябва да гледате да им хармония между движенията ви и самите вас. (ДОБРИ НАВИЦИ - 30).

Когато умът мисли, има движение, когато сърцето чувства, пак има движение. Дето разумността, там е движението. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 247).

Мисълта се изразява в живота като импулс, подтик към движение. Движението не е нищо друго, освен реализиране на мисълта. Ако мисълта е проста, тя произвежда прост живот, с първично, чисто, просто движение; ако мисълта е сложи, тя произвежда сложен живот, със сложни движения ... Като се натъкват на простите и сложните движения, хората искат да ги примирят, т. е. да ги съчетаят по някакъв начин. Това е невъзможно! Никога не можете да съчетаете едно просто движение с едно сложно. (ТРИТЕ ЖИВОТА - 325).

Всички форми, които хората имат, както и всички техни движения, се дължат на техните мисли, чувства и действия. (КОЗАТИВНИ СИЛИ - 46).

Мисълта се отразява върху движенията, а движенията върху съзнанието. (ВЕЛИКАТА РАЗУМНОСТ -110).

Когато си подвижа ръката, това е една реализирана мисъл. Мисълта, това е една форма - движение на тялото в известно направление. Ако туй движение е правилно проявено, то и мисълта е правилна. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ - 11).

Когато живее с мисълта си, човек се движи в пространството. (ДОБРИ НАВИЦИ - 245).

Движенията на ръцете и на краката си ние наричаме материални, но същевременно те представляват съзнателни актове на ангелите. Ако знаете същинските причини за движението на ръцете и на краката си, само с едно драсване на перото вие бихте разрешили всички мъчнотии в живота, както и самия живот. (ВЕЧНОТО БЛАГО - 120).

Природата заставя хората чрез различни движения и упражнения да се освободят от излишната енергия в организма си. (БОЖЕСТВЕНИТЕ УСЛОВИЯ - 365).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...