Jump to content

ПЪТ И ПОСОКА НА ДВИЖЕНИЕТО


Recommended Posts

ПЪТ И ПОСОКА НА ДВИЖЕНИЕТО

Хората се движат в два порядъка: човешкия и Божествения.

Правият път на движение е онзи, който води от малкото към голямото. Като върви по този път, човек трябва да спазва три неща: да придобива, да пази придобитото и да го развива. (ДЕЛАТА БОЖИИ -191).

Една от причините за злото в света е, че хората са дошли по-близо един до друг, отколкото трябва. С това те изменят пътя на движението си. (БОЖЕСТВЕНИЯ И БОЖЕСТВНИЯ СВЯТ - 237).

Какъв е смисълът на земния живот? - Да намери правата посока на движение. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 80).

По мисълта, по чувството и по постъпката може да се определи посоката на човешкото движение. (ЕСТЕСТВЕН РЕД НА НЕЩАТА - 74).

Виждате, че някой прави едно движение с ръката си като че вика някого. С това движение той изказва желанието си, което излиза от него. Значи, енергията, чрез която прави това движение, има посока отвътре навън. Друг път той прави движение като че пъди някого. И това движение се дължи на известна енергия. Енергията пък е резултатът на някакво желание в човека. (ЕСТЕСТВЕН РЕД НА НЕЩАТА - 56).

Доброто и злото са две посоки на движение. Когато твоите мисли, чувства и постъпки възлизат нагоре, ти си добър; когато слизаш надолу съзнателно или несъзнателно, ти ставаш лош - влизаш в областта на злото. Като знаете това, опитайте посоката, по която вървите. Четете надписа и гледайте посоката, надолу ли сочи, или нагоре. Ако отивате нагоре, слънцето ви изгрява, ако отивате надолу, изменете посоката на вашето движение. Че някой не бил учен, или не бил богат. Това е второстепенна работа. Важна е посоката на движението, накъде се движи тоя човек. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 276).

Тъмнината е признак, че отивате надолу; светлината е признак, че отивате нагоре. Когато слизаш надолу, ставаш тежък; когато се качваш ставаш лек. Олекваш, нагоре отиваш; тежък ставаш, надолу слизаш. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 277).

Който е лишен от светлина и не я разбира, губи посоката на своето движение. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 208).

Често човек губи правата посока на движението си, съзнанието му потъва в гъстата материя и той губи понятие за право и криво. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 80).

Посоката на движението пък определя направлението на линиите. Въз основа на това, по посоката на линиите на човешкото тяло, може да се определи, накъде се движи човек. За пример, веждите, носът, устата на човека показват посоката на неговото движение. (МАЛКИ И ГОЛЕМИ ПРИДОБИВКИ -129).

Бог, значи движение в права посока на твоето битие. Бог е туй, което стимулира правилното движение у вас. Движението аз тълкувам или превеждам с думата любов, защото само Любовта образува движение. (СИЛА И ЖИВОТ - 3 серия - 150).

Любовта се усилва, когато движението на двама души става в една посока. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК -103).

Всички хора се движат в посока на Истината. (ДЕЛАТА БОЖИИ - 82).

Ако живее съзнателно, човек може да измени посоката на своето движение и по този начин да се приближи или отдалечи от Истината. (ДЕЛАТА БОЖИИ - 82)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...