Jump to content

СЪЗНАТЕЛНИ ДВИЖЕНИЯ


Recommended Posts

СЪЗНАТЕЛНИ ДВИЖЕНИЯ

Всички животни - от най-малките до най-големите, всички хора правят движения, по които се отличават. Аз наричам тези движение съзнателни, органически, за разлика от несъзнателните, т. е. от механическите движения. (РАЗУМНОСТ В ПРИРОДАТА - 184).

Дето има движение, там има и съзнание. Всяко физическо тяло, което си движи, има съзнание. Съзнанието може да бъде вън от предмета и вътре в него... Виждате, че една кола се движи - Кой кара колата? - Човекът. (СЪБУЖДАНЕ - 127).

Всяко движение е на мястото си, когато човек го носи в съзнанието си. (БОЖЕСТВЕНИТЕ УСЛОВИЯ - 354).

Ако движенията на човека не са в зависимост от съзнанието му, той нищо не може да направи. (ПРАВО СИ ОСЪДИЛ - 72).

Колкото по-съзнателни са движенията му, толкова по правилно се регулират енергиите на неговия организъм. (СЛУЖЕНЕ, ПОЧИТ И ОБИЧ - 49).

Вие трябва да разбирате съзнателните движения в себе си; после трябва да разбирате движенията на животните, докато дойдете до положение да разбирате съзнателните движения на човека, изобщо. (ПРАВО СИ ОТСЪДИЛ - 72).

Велика е науката за движенията. (СЛУЖЕНЕ, ПОЧИТ И ОБИЧ - 282).

Човек трябва да прави съзнателни движения и да ги прилага в своя физически живот, като метод за трансформиране на енергията си. Чрез разумни и съзнателни движения, вие можете да подобрите разположението си. Ако чрез несъзнателните си движения човека променя разположението си от лошо в добро, колко повече, той би могъл да направи това със съзнателни движения. Индусите имат цяла наука за движенията, макар че те отиват до крайност. (ПОСОКА НА РАСТЕНЕ - 94).

Мисълта се отразява върху движенията - върху съзнанието. (ВЕЛИКАТА РАЗУМНОСТ - 110).

Човек трябва да прави движения, но всякога обмислени, по известни разумни закони. (НЕРАЗРЕШЕНОТО - 99).

При всяко движение, което правиш, ти трябва да мислиш, за да бъде то в полза и да е силно. Не мислиш ли, енергиите се изразходват, без да има полза. (МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН - 07.12.1990 г)

Като става сутрин от сън, човек трябва да отдаде известно внимание и грижи на тялото си, на движенията си, които прави. От тях именно, зависи успехът или неуспеха на работата му през целия ден. (СЛУЖЕНЕ, ПОЧИТ И ОБИЧ - 282).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...