Jump to content

ДВИЖЕНИЯ ЗА ВРЪЗКА


Recommended Posts

ДВИЖЕНИЯ ЗА ВРЪЗКА

От движенията на човека зависи с какви течения на Природата ще се свързва: с възходящи или с низходящи. Ако видите, че някое дете става с гърба си нагоре и с поглед, отправен към земята, ще знаете, че през целия ден то ще бъде плачливо и кисело. Същото се отнася и за възрастния човек. (ПОСОКА НА РАСТЕНЕ - 92).

Без да съзнава и разбира нещата, понякога човек прави такива движения, които го поставят в разногласие със силите на Природата, За пример, някой коленичи и така се моли на Бога. Той не знае, че като коленичи, влиза в съгласие със земята, а в разногласие с небето. Друг повдига ръцете си нагоре, моли се. Така поставени ръцете, показват, че този човек не знае какво да прави. (ПРОСВЕТЕНО СЬЗНАНИЕ -170).

Всяко движение с ръката трябва да бъде съзнателно, под контрол на човешката воля. Ако движенията са съзнателни, човек се намира в правилни отношения с Природата и може да разговаря с нея. Ръцете на този човек са добре оформени, пръстите - прави, красиво поставени. Пръстите на ръката са антени, с които човек се съобщава с разумния свят. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 70).

Да вдигне човек ръцете си нагоре, това значи призоваване на разумните сили на помощ. (ПОСОКА НА РАСТЕНЕ - 148).

Като вдигнете ръката си нагоре, вие се с Божествения свят, С разумните светли същества. (ОПРЕДЕЛЕНИ ДВИЖЕНИЯ - 80).

Вдигането на нашите ръце към Бога значи съединение приемане на сила. Дясната ръка означава Божествената Мъдрост, а лявата - Божествената Любов. Значи, при вдигането на ръцете ние се съединяваме с Неговата Мъдрост и Любов. (МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН -23.05.1991).

Най-малкото помръдване на показалеца се отразява в цялата Природа. Вълните, които изтичат от този пръст, ще направят едно кръгосветно движение и в края на краищата пак ще се върнат към човека, от когото са излезли, с една прибавка, в добър или в лош смисъл. Като знаете това, вие трябва да бъдете внимателни в своите движения. (ВЪЗМОЖНИ ПОСТИЖЕНИЯ - 207).

Когато иска да се предаде на размишление, човек трябва да застане прав, със спуснати ръце от страни на тялото, десния крак малко напред. Това положение показва, че той е във връзка с възвишения свят, отдето слизат разумни същества да помагат. (ПРОСВЕТЕНО СЪЗНАНИЕ - 170).

Обикновено хипнотизаторите на черната ложа правят паси отгоре-надолу... Ще правите обратни паси на тия, които са ви хипнотизирали... Днес много хора се мият по същия начин; те мият лицето си, например, отгоре-надолу, като затварят очите си, с което искат да кажат: Не струва човек да бъде с отворени очи... Човек трябва да прави движения, т. е. паси, настрана, обратно на тия от черната ложа. Когато мокрите косата си, правете пак същите движения, отдолу- нагоре, а не обратно. (ПРОТИВОРЕЧИЯ В ЖИВОТА - 85).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...