Jump to content

ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА ДВИЖЕНИЯТА ВЪРХУ ЧОВЕКА


Recommended Posts

ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА ДВИЖЕНИЯТА ВЪРХУ ЧОВЕКА

Движенията на ръката оказват влияние върху мозъка на и нервната система на човека. (ВЕЛИКОТО И КРОСИВОТО - 205).

Според езика на Природата, движението на цялата ръка означава едно нещо; движение на китката само - друго нещо, а движението й от лакътя надолу - трето нещо. Движението на цялата ръка означава материалистическо състояние. Това показва, че материализмът взима надмощие у човека. Движението на китката показва надмощие на умствения свят. Движението на ръката от лакътя надолу показва надмощие на духовния живот. Значи, движението от лакътя надолу представя връзка между материалистическия и умствения живот... Има разлика дали човек свири с цялата си ръка, с китката си само или от китката надолу. Който свири с китката си само, той развива своя мозък; който свири с цялата си ръка, той развива главно стомаха си. (ГОЛЯМОТО БЛАГО -182).

Когато посрещате приятеля си, когото обичате вие се ръкувате по особен начин с него, като поддържате специфична линия на обхода и поведение. Когато се ръкувате с човек, когото не обичате, линията на вашето поведение е съвсем друга... Когато се ръкувате с човек, когото обичате, движенията на мускулите на лицето и на цялото тяло са пластични, леки, с особена мекота. Макар и подсъзнателни, тези движения определят връзката и отношенията между душите. Движенията на майката към любимия й син са едни, а движенията на господаря към слугата са други. Значи движенията, които произвежда любовта в човека, се различават коренно от движенията на безлюбието. (БОЖЕСТВЕНИТЕ УСЛОВИЯ - 362).

Когато поставите ръцете си напред, с дланите навън, това движение влияе върху лицето ви, става обмяна между енергиите на ръцете и тези на лицето и главата. (СВЕТЛИНА НА МИСЪЛТА - 183).

Когато поставите ръцете на гърдите си, с дланите на тях, става обмяна между енергиите на ръцете и тези на гърдите. (СВЕТЛИНА НА МИСЪЛТА - 183).

Някои неща, някои движения имат смисъл, а някои, понеже не знаете значението им, остават безсмислени за вас. (ОБЩ ОКУЛТЕН КЛАС - II г. - 26 беседа - 8).

Щом движението е в хармония с мислите и чувствата ви, усещате една приятност. (ПРАВИЛА НА ОКУЛТНАТА ШКОЛА - 1923 г. - 7 беседа - 7).

А всяко едно чувство се определя от ред причини, от вибрациите на различните движения. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ - 289).

Да се движи човек по планините съзнателно, това значи, да изпитва истинска Божествена радост. (БОЖЕСТВЕН И ЧОВЕШКИ СВЯТ - 149).

Всяко криво движение е в състояние да опорочи и най-светлата мисъл. (ПОСОКА НА РАСТЕНЕ - 92).

Всяко физическо движение на човека е придружено с известна психическа промяна. (ПОСОКА НА РАСТЕНЕ - 92).

От движенията зависи ще подобри или влоши своето психическо състояние. (ПОСОКА НА РАСТЕНЕ - 92).

Щом вътрешният свят се уравновеси ще се възстанови хармония и в движенията на външните удове. (ДОБРИ НАВИЦИ - 30).

Всяко движение, което човек прави, оказва известно въздействие и върху самата Природа. (ВЪЗМОЖНИ ПОСТИЖЕНИЯ - 207).

Всяко дисхармонично движение на физическия свят произвежда дисхармония в астралния. Всяка дисхармония в астралния свят се отразява и в умствения. (ДОБРИШ НАВИЦИ - 30).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...