Jump to content

ИЗУЧАВАНЕ ДВИЖЕНИЯТА


Recommended Posts

ИЗУЧАВАНЕ ДВИЖЕНИЯТА

Ако не разбира значението на движенията, човек трябва да наблюдава, да ги изучава. (ВЪЗМОЖНИ ПОСТИЖЕНИЯ - 89).

Да изучавате движенията си, това значи, да изучавате органическата или вътрешната динамика. Който се е домогнал до тази наука, той е господар на движенията. Затова всяко негово движение е красиво и пластично. Той познава отде иде налягането върху човека и лесно се справя с него. Има два вида налягане: външно - върху цялото тяло и специфично върху мозъка и сърцето; вътрешно върху всички органи. Чрез разумните и съзнателни движения човек може да въздейства върху налягането и, ако е силно, да го намали, да го разпредели по цялото тяло. (БОЖЕСТВЕНАТА МИСЪЛ - 303).

Ама мислите ли, че тия движения, които сега вършим са на мястото си? Не. (ОБЩ ОКУЛТЕН КЛАС - II г. -32 - 20).

Днес ви говоря за движенията, защото сте слезли в гъстата материя. Щом сте в тази материя, вие трябва да разбирате законите й, да знаете как да се владеете. Като се движите в гъстата материя вие правите повече усилия, за да преодолеете противодействието, което тя причинява, вследствие на което в организма се развива повече топлина, отколкото трябва. Тази е причината, поради което често главата ви е по-топла, отколкото трябва. (ПОСОКА НА РАСТЕНЕ - 95).

Наблюдавайте какви движения имат добрите хора. Аз бих желал да наблюдавате главните движения на светските хора, които са добри, и на светските хора, които са лоши. (ОБЩ ОКУЛТЕН КЛАС - II г. - 32 беседа - 17).

Вие трябва да следите движенията си, да бъдете разумни. (БОЖЕСТВЕНИТЕ УСЛОВИЯ - 153).

Ако наблюдавате себе си, от движенията си ще можете да познаете какво е настроението на душата ви в каква посока вървите, надолу или нагоре. (ОБЩО КУЛТЕН КЛАС - I г. - 32 беседа 4).

Искате ли да живеете правилно, наблюдавайте движенията на очите си, на тялото си, и ако намерите, че са неправилни, изправете ги. (ПОСОКА НА РАСТЕНЕ - 92).

Изучавайте движенията на ръцете и краката си на всички мускули на лицето си. (ОПРЕДЕЛЕНИ ДВИЖЕНИЕ - 56).

Изобщо всички движения, които човек прави определят неговото състояние както и характера му. (ВЕЛИКОТО И КРАСИВОТО - 205).

В движенията се крие цяла наука. По тях човек може да научи много неща. (НАЧАЛО НА МЪДРОСТТА - 276).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...