Jump to content

ЧИСТА ХРАНА


Recommended Posts

ЧИСТА ХРАНА

Който храни ума, сърцето и тялото си с чисто доброкачествена храна, той става добър, разумен човек. (ВЕЧНОТО БЛАГО - изд. 1944 г. София - 222).

Който се храни физически, духовно и умствено с чиста и доброкачествена храна, в него има условия за безсмъртие. (ОТВОРЕНИ ФОРМИ - 59).

Храната, която човек употребява, трябва да бъде и физически, и психически чиста, без никакви примеси и лоши влияния. (ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЩАСТИЕ 362).

Колкото по-чиста е храната, толкова по-здрав ще бъде човек. (СЛУЖЕНЕ, ПОЧИТ И ОБИЧ-

Абсолютно чиста храна, свободна от всякакви примеси - това е онази храна, която не съдържа нито капка кръв, не само от животни и хора, но даже и от най-малките животинки и насекоми. (УСЛОВИЯ ЗА РАСТЕНЕ - 25).

Ако храната, която човек приема отвън, е нечиста и ако стомахът не може да я смели добре, непременно ще стане отравяне на кръвта, а оттам и заболяване на човека. Махнат ли се тия условия, кръвта се пречиства и човек оздравява и става добър. (ПРОСВЕТЕНО СЪЗНАНИЕ - 210).

Сегашните хора бързо ядат, бързо приготвят храната си, без да държат на това, дали е добре измита или не, като за оправдание цитират ред стихове. Те казват, че външната чистота не била толкова важна. Човек трябвало да обръща внимание главно на вътрешната чистота. Храната, която днес се употребява, е толкова нечиста, че стомахът трябва да иждиви известна част от времето само за изчистването й. След това вече той пристъпва към смилане на храната. Ако се случи част от тия сокове да проникнат в кръвта, тя става нечиста. (МНОЗИНА КАЗВАХА - 85).

Който иска да бъде здрав, да яде готвено от човек, който го обича. (ВЕЧНОТО БЛАГО - 109).

Човек трябва да знае каква храна приема. Жената казва на мъжа си: добър е фурнаджията, от който взех хляба. Фурнаджията е добър, но брашното не е добро. Или воденичарят е добър човек, но селянинът, който е сял и жънал житото, не е добър. Достатъчно е един от тия хора, през които е минал хлябът, да е внесъл нещо лошо от себе си, за да бъде и самият хляб опорочен. (ПРАВЕДНИЯТ - 8).

Човек сам трябва да си приготвя ядене, да не очаква на хората. (МЕТОДИ ЗА САМОВЪЗПИТАНИЕ - 227).

Каква храна трябва да дадете на тялото си? - Най-чистата, най-здравословната храна, от която да остане то доволно и да е готово да работи за вас. (ЦЕННОТО ИЗ КНИГАТА НА ВЕЛИКИЯ ЖИВОТ - 299).

Яж здрава, първокачествена храна. (СЕЯТЕЛЯТ - 93).

Няма да ядеш нечиста, гнила храна. В такава храна има бацили, които могат да предизвикат някакви болезнени състояния. (СИЛА И ЖИВОТ- 8 серия - 33 беседа - 15).

Една храна, която се е развалила, дръжте я навън, изхвърлете я! Всеки ден - прясна храна! (ЗАПАЛЕНАТА СВЕЩ - 89).

Езикът И устата се лъжат, те лесно се подкупват. Достатъчно е да поставите нещо близо до очите, устата и езика, за да го пожелаят, без да мислят, че могат да се излъжат ... Стомахът не се лъже. Устата и езикът приемат всякаква храна, но щом влезе в стомаха, ако не е чиста и здравословна, последният казва: Вън! (ВЕЧНОТО БЛАГО - 127).

Който храни ума, сърцето и тялото си с чиста, доброкачествена храна, той става добър, разумен човек. (ВЕЧНОТО БЛАГО - 222).

Ако не храните сърцето си с чисти и благородни чувства и ума си със светли и възвишени мисли, те няма да ви слушат. (ЦЕННОТО ИЗ КНИГАТА НА ВЕЛИКИЯ ЖИВОТ - 299).

Дойде ли човек до онзи възвишен духовен живот, той трябва да знае закона за превръщане на материята, за да пречиства своята храна ... Самообладанието е необходимо качество за човека, за да може да храни ума и сърцето си винаги с чиста, здрава храна. Само при това положение той може да бъде здрав, разумен човек ... Аз поддържам, че човек трябва да знае закона за превръщането на материята от по-ниско в по-високо състояние. (МНОЗИНА КАЗВАХА - 125).

Всяка органическа храна, която употребявате, колкото чиста и да е тя, винаги носи своите отрови и причинява отлагания. Няма същество, което да не умре, щом се храни с органическа храна. И човек почнал да умира, откакто е взел да се храни с такава храна. (ТРИТЕ ОСНОВИ НА ЖИВОТА - 31).

Животът на безсмъртието се добива само чрез ядене на чиста, винаги прясна храна, без никакъв дефект. Никога няма да ядеш нечиста, гнила храна. В такава храна има бацили, които могат да предизвикат някакви болезнени състояния. (СИЛА И ЖИВОТ- 8 серия - 33 беседа -15).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...