Към съдържанието

  • Log In with Google      Вход   
  • Регистрация


                       


СПЕЦИАЛНА ХРАНА


  • Please log in to reply
Няма други мнения в тази тема

#1 Ани

Ани

    Отличен работник

  • Модератор
  • 12890 Мнения:

Публикувано 18 януари 2018 - 14:11

СПЕЦИАЛНА ХРАНА


Иска ли да човек да стане умен, той трябва да се храни със специална храна за ума. Иска ли да стане добър по сърце, той трябва да се храни със специална храна за сърцето. Иска ли да усили волята си, също трябва да се храни със специална храна ... И пчелите отглеждат работниците си със специална храна, търтеи - също със специална храна, а и за царицата има специална храна.


Сутрин ще ядете за ума си, на обяд за сърцето си, а вечер - за тялото си ... Онези, които разбират Божия закон, всякога поставят храната си на определеното за нея място и време: сутрин се хранят за ума, за обяд - за сърцето, а вечер за волята. При това, като се хранят, те трябва да четат „Отче наш.” ... Като се храниш сутрин за ума си, ще кажеш: „Отче наш” - и ще изпратиш храната към ума си. На обяд ще кажеш: „Отче наш, Който си на небето” - и ще изпратиш храната горе, в сърцето си. Вечер, като се храниш, ще кажеш: „Отче наш, който си на небето, да се свети името Ти” - изпрати храната си в своята воля.


Значи ще се молиш по следния начин:


„Отче наш, Който си в моя ум,


„Отче наш, Който си на небето и в моето сърце;


„Отче наш”, Който си в моя ум, на небето и в моето сърце, да се свети името Ти:


„Отче наш, Който си в моя ум, Който си на небето и в моето сърце, Който си в моето тяло, бъди и в моята сила и да се свети името Ти.”


Това не е за светските хора, а то се отнася за посветените. (ПЪТ НА ЗАЗОРЯВАНЕ - изд. „Жануа-98” 1999 г. София - 223, 224).

Facebook коментари
0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни