Jump to content

ХРАНАТА ЗА ДЕЦАТА


Recommended Posts

ХРАНАТА ЗА ДЕЦАТА

Ако майката, като бременна, не знае как да се храни и каква храна да употребява, тя не може да роди добро и способно дете. (ДЕЛАТА БОЖИИ - 314).

Малките деца се хранят с мляко - с майчиното мляко започват те. Ако някоя майка се опита да даде твърда храна на детето си, тя ще го умори. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА - II том - 40).

Да храним децата с плодове ... „Варени или сурови?” Сурови ... Ако детето е малокръвно, давайте му повече круши; ако е грубичко по характер, хранете го с ябълки; ако му липсват благородни чувства, хранете го с череши, които едновременно урегулирват стомаха. Дините, дренките, тиквите също урегулирват стомаха. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ - 1919 г. - 97).

Плодовете изобщо развиват благородни чувства. Като се хранят децата само с плодове, друга храна не им трябва - тя ще им даде най-доброто възпитание. Само че не трябва да преяждат. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ - 1919 г. - 97)

„Да се дава ли мляко на децата?” След седем годишна възраст може да им давате мляко от животни. Майчиното мляко е от голямо значение за детето. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ - 1919 г. - 98).

Някои майки грешат, като карат децата си да ядат по три-четири пъти на ден. Така децата заболяват и стават лениви. (СИЛИТЕ НА ПРИРОДАТА - 77).

Някои майки, без да познават научно въпроса за храненето, като видят, че децата им са неразположени, дават им такива храни, които да повдигнат духа им, да ги разположат. Това лесно се постига с плодовете. Децата обичат плодовете, затова с тях лесно се транс формират състоянията им ... На малките деца, бозайничетата, Природата трансформира състоянията чрез майчиното мляко. На онези, които лазят - чрез играчки, чрез плодове и бонбони, а на онези, които са проходили вече - чрез плодовете. (БОЖЕСТВЕНАТА МИСЪЛ - 269).

Срещате една млада майка и тя веднага ви запитва как и с какво трябва да храни детето си. - Много проста работа. Щом е родила, щом е станала майка, тя трябва да кърми детето си със своето мляко. Ако няма мляко, не е трябвало да ражда. Дете, което не е кърмено от майка си, не може да стане човек. Дете, което не е кърмено от майка си, не може да стане гений, нито светия. Когато майката кърми детето си три години наред, тя трябва да живее чист живот, без да допусне една отрицателна мисъл в ума си. Че къщата им изгоряла, че мъжът й я е напуснал, това не трябва да нарушава нейния мир. През тези три години тя трябва да бъде тиха и спокойна. Какво правят сегашните майки? Те хранят децата си с различни кашички от овес, от просо, ечемик и т. н. Тези кашички не могат да предадат на детето онези елементи, които майчиното мляко съдържа. В млякото на жената се съдържат разумни сили, които в никаква друга храна не можете да намерите. И овчето, и кравето мляко са добри, но те изключват от себе си онези разумни сили, които млякото на жената съдържа. (КРАДЕЦЪТ И ПАСТИРЯТ - 120).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...