Jump to content

КОГА ДА СЕ ХРАНИМ?


Recommended Posts

КОГА ДА СЕ ХРАНИМ?

Не е без значение как и кога се храни човек. (ЦЕННАТА ДУМА - З09).

Колко пъти ... вие ядете по улиците. Както вървите, извадите нещо от джоба си и започвате да ядете. Не е добре човек да върви и да яде. (НОВО РАЗБИРАНЕ - 213).

Съвременните хора не ядат навреме, но когато им дойде на ум. Те не се съобразяват с времето, което Природата е определила. Тя точно е определила времето, когато човек трябва да яде. (КРАДЕЦЪТ И ПАСТИРЯТ - 119).

Никога не трябва да ядеш след залязване на Слънцето. Ядеш ли веднъж след като е залязло, ти за десет години ще съкратиш живота си. След като изгрее Слънцето - яж, а след като залезе Слънцето - не яж, и да има любов в душата ти. (ЖИВИЯТ ХЛЯБ - З56).

ЯЖ, когато си гладен, за да ти е сладко. (ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЩАСТИЕ - 191).

Докато е сит, човек не трябва да яде. Гладният трябва да яде, но да не преяжда и да е доволен от храната. (ДА ИМ ДАМ ЖИВОТ - 192).

Прегладняването не внася никакъв импулс в човека, затова трябва да се пазите от него. Както всяко пресилване е вредно, така и прегладняването не води към добър край. (БОЖЕСТВЕНИТЕ УСЛОВИЯ -106).

Богатият, който живее в изобилие, ако яде безразборно и никога не благодари, в организма му се наслояват утайки, отровни мисли, които разрушават. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 49).

Ще ядете един път сутрин, после на обяд и вечер. Сутрин и вечер ще ядете по-малко, а на обяд ще се нахраните добре, без да преяждате. (ВЕЧНОТО БЛАГО - 274).

Праведният човек яде само веднъж през деня. Обикновеният човек яде два пъти през деня, а онези хора, които мязат на животните, ядат постоянно. Казвате: По колко пъти на ден трябва да се яде? - По един път. (АБСОЛЮТНА СПРАВЕДЛИВОСТ - 24 беседа - 7).

Човек трябва да се храни сутрин, след изгрева на Слънцето, а вечер - преди залязване на Слънцето. (ДЕЛАТА БОЖИИ - 47).

Вечер човек трябва да се храни преди залез Слънце. Не е ли ял до това време, по-добре да не яде. Нека пие една чаша гореща вода или чай и да си легне с празен стомах. Така ще спи леко и приятно. (ДОБРОТО ОРЪЖИЕ - 29).

Забелязано е, например, че ако яде след залязване на Слънцето, той не се чувства така добре, както, ако е вечерял преди залязване на Слънцето. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 177).

Яденето е благо, което иде на своето време. Ако не ядеш навреме, яденето не допринася никакво благо. (СЪРАЗМЕРНОСТ В ПРИРОДАТА - 103).

Някои хора ядат много, но без време, вследствие на което нямат резултати. Други. ядат малко и навреме, когато организмът е разположен, затова имат добри резултати. За такива хора казват, че ядат малко, но яденето им се хваща. Днес малко хора ядат навреме и съзнателно. (ПРОСВЕТЕНО СЪЗНАНИЕ - 253).

Като яде, човек се поддава на закона на привличането. Иска или не иска нещо го привлича и той започва да яде. Не е въпрос човек да се противопоставя на този закон. Напротив, той трябва да го спазва и да яде точно на времето, когато законът действа ... Яде ли преждевременно или закъснее, резултатите не са добри. Човек трябва да яде точно навреме, не в определен час, но когато силите в неговия организъм се проявяват, т. е., когато усеща вътрешен глад. (ПРОСВЕТЕНО СЪЗНАНИЕ - 252).

Съвременната наука не е определила какво трябва да бъде разстоянието между едно ядене и друго. Сегашните хора закусват сутрин, обядват на 12 часа, към 4 - 5 часа пак закусват и към 8 - 9 часа вечерят. (СВЕТОТО МЯСТО - 45).

Който иска да бъде здрав, не трябва да смесва храните. Ще ядеш една храна, и като се смели, тогава ще приемеш втора. (ВЕЧНОТО БЛАГО - 382).

По колко пъти на ден трябва да се храни човек? - По колкото пъти иска. Човек може да се храни и по три, и по пет, и по десет пъти на ден, но винаги да отправя мисълта си към Бога и да благодари за храната, която Му е дал. - Ами много работа ще се отвори около яденето. Който се храни по този начин, той сам трябва да си приготвя яденето, да не бъде в тежест на другите. Съвременните учени разискват върху въпроса по колко пъти да се яде на ден: едни поддържат, че трябва да се яде по един път на ден, други - по два пъти, трети - по три пъти и т. н. По този въпрос аз не се произнасям, но поддържам мисълта, че ако ядеш много, но с благодарност, ти увеличаваш живота си; ако ядеш малко, но без благодарност, намаляваш живота си. И обратно, ако ядеш много, но без благодарност, намаляваш живота си; ако ядеш малко, но с благодарност, ти увеличаваш живота си. (МНОЗИНА КАЗВАХА - 126).

Стомахът е динамо, (което произвежда енергия). Като динамо, стомахът трябва да работи най-много шест часа. Човек се храни три пъти на ден, по два часа. Преди и след ядене стомахът трябва да се пречиства. След чистенето той приема нова храна - горителен материал, и така започва да работи. (НАЧАЛО НА МЪДРОСТТА - 112).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...