Jump to content

ЧОВЕКЪТ И ЧИСЛАТА


Recommended Posts

ЧОВЕКЪТ И ЧИСЛАТА

Човек едновременно е единица, и двойка и тройка... Всеки за себе си може да каже: Аз съм единица - Защо? - Защото се проявявам. - Аз съм двойка - Защо? - Защото отглеждам своята идея, както майка своето дете. - Аз съм тройка. - Защо? - Защото имам цел, към която се стремя, към която направлявам своята идея. (ДОПИРНИТЕ ТОЧКИ В ПРИРОДАТА -184)

Вън от човека числата не съществуват. Те представят дейността на човешкия дух. В този смисъл числата крият творчески сили в себе си. (СЛУЖЕНЕ, ПОЧИТ И ОБИЧ -115)

Всяка клетка, всеки орган от човешкото тяло представят числа, които съдържат известен род енергии. Тези енергии трябва да се хармонират. (ПЪТ КЪМ ЖИВОТА -112)

Живи величини са числата. Първото число, с което Бог е създал света, беше Адам. Второто число беше Ева, третото - Каин, четвъртото Авел, петото Сит и т. н. Всеки човек трябва да знае кое число представя след Адама. (УЧЕНИЕ И РАБОТА - 55)

Устройството на нашия организъм, както и устройството на целия живот, се гради върху числа, повдигнати на разни степени... Това е цяла наука. (МНОЗИНА КАЗВАХА -146)

Числата играят важна роля в човешкия организъм. Няма уд в човешкия организъм, който да не е построен върху известно съчетание на числа. За пример, дали е хармонично устроена главата, или не, съдим по съчетание на числата, които получаваме при измерването й. По числата съдим още и за трудностите, през които даден човек е минал. (СТЕПЕНИ НА СЪЗНАНИЕТО -173)

Като ученици, вие трябва да се ползвате разумно от числата, с които Природата е писала върху тялото ви. Който иска да придобие знание и определя с една математическа формула от числата 1 - 10. Ако вървите по закона на инволюцията и броите от 1 - 10, това е Божественият живот; като слизате от горе от 1 - 100 е животът на ангелите; от 1 - 1000 - животът на хората, а от 1 - 10 000 - животът на млекопитаещите и така можете да дойдете до 100 000, до 1 000 000 и повече. Всички тия числа представят кръгове и всеки кръг има свои по-малки подразделения. Всеки по-голям кръг, със своите подразделения, представя ред възможности, но всеки от тях съставлява един вътрешен кръг на безпределен живот. Този живот няма нищо общо с живота на по-малките кръгове. Те трябва да се нагласяват според него. Или изразено с контрастен език: Нито ние познаваме Божественото, нито Той ни познава... този, Когото ние познаваме, и Който нас познава, само той познава Безпределната. (ПО БОГА НАПРАВЕНИ - 16)

Нормално развит човек е онзи, в мерките на когото има правилно отношение: между височината и широчината, трябва да има съотношение; между ръцете и краката му, между главата, трупа и краищата пак трябва да има известно съотношение. Значи, между числата, които определят отделните удове на човешкото тяло, непременно трябва да има известно съотношение. Измени ли се едно от тия числа, едновременно с него се изменят и останалите. Тези числа са живи съзнателни единици, и с тях работи живата математика. (МНОЗИНА КАЗВАХА - 219)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...