Jump to content

НА ЗЕМЯТА


Recommended Posts

НА ЗЕМЯТА

Хората слизат групово - в групи от 10 000, 20 000, 100 000 души. Членовете на една група се разпространяват между всички народи, но между тях има вътрешна връзка. Всеки един от вас има най-малко 10 000 родствени души по целия свят. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТ ДУША - I том - 213)

Някой човек идва на Земята, за да изкупи своите прегрешения. Друг - за да се усъвършенства. Друг идва, за да помага на другите. За тези три неща човек идва на Земята. Ако те изпратят за изправяне, това не е по твоя воля, по закон си дошъл. Като те пратят като ученик, да се учиш, да се усъвършенстваш, малко си по-свободен. А като си дошъл да помагаш, ти си още по-свободен . (ИЗВОРЪТ НА ДОБРОТО - изд.1992 г. Варна - 343)

Всеки човек, който идва на земята да се преражда, минава през едно място, дето го потапят в една река, за да забрави всичко; защото ако помни всичко, той няма да учи новото. И като се връща, пак го потапят в тази река, за да си припомни всичко. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - том - изд.2008 г. София -242)

Човек трябва да слиза на Земята доброволно и да знае защо е дошъл. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 311).

Някои хора идат на Земята да плащат дълговете си, други идват да се усъвършенстват, а трети - да помагат на другите.. Този, които идва да помагат, той е свободен. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - 2000 г. София - 134)

Когато душата слиза от Невидимия свят, тя си има програма, дадена от тези, които я ръководят. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТ ДУША - I том - 212)

Защо слизат духовете? Защото само физическия свят може да кали човешката воля... Силната воля се добива чрез препятствията във физическия свят. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТ ДУША - I том - 213)

За да се изпита един дух, за да може да се провери къде са неговите погрешки, необходимо е въплъщение и слизане на Земята. Така ще се направи проверка - на Земята човек се показва какъв е... Всеки ден показва какъв си; ако си умен, ще знаеш как да се поправиш. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТ ДУША - I том – 212)

Раждаш се, значи, дохождаш в света да живееш. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 115)

Когато едно дете се зачене в момент на светлината, то ще носи в себе си благоприятни условия и възможности... Също така от значение е и моментът на раждането. Човек, който се е родил вечер, се различава корено от този, който се е родил сутрин, на обяд или през деня . (СТЕПЕНИ НА СЪЗНАНИЕТО - 108)

Когато се ражда детето, това не е произволен процес; то се ражда при строго определени условия .(УСЛОВИЯ ЗА РАСТЕНЕ - 6)

Човек дохожда много пъти на Земята, а не само един път. - Колко пъти дохожда? - Колкото пъти иска - от него зависи. Обикновеният човек се преражда на всеки 45 години. (ВЕЧНОТО БЛАГО - изд.1944 г. София - 314)

В 1000 години се ражда по един светия в света.

Всеки 2000–2500 години се ражда по един учител в света.

Всяка година се ражда по един талантлив човек;

Всеки ден се ражда по един обикновен човек;

Всеки час се ражда по един глупав човек…(Качества и проявление на волята)

Колкото по-грешен е човек, толкова по-бавно еволюира; той е изложен на големи страдания, за да се пробуди съзнанието му. (СИЛА И ЖИВОТ - ll том - изд. 2006 г.София - 248)

Като се говори за живота, мнозина мислят, че лесно се живее, че лесно се придобиват блага и лесно се развиват таланти. За да придобие едно благо, човек трябва да работи дълго време. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - изд.1940 г. София - 144)

Под развитие подразбирам работа, която Бог ни е предал и която или трябва да я свършим, или да дадем мястото си на други да я свършат. (СИЛА И ЖИВОТ - II том - изд. 2006 г.София -189)

На всеки човек е дадена специфична работа, която трябва да свърши... Който не работи доброволно, насила ще го заставят да реши задачата си. (РЕАЛНОСТИ И СЕНКИ - изд.1941 г. София - 48)

Смърт не съществува. Ти може да заминеш за онзи свят, но не да умреш. При това, който живее по Божия закон, той заминава точно навреме. Който не живее по този закон, заминава преждевременно, като се лишава от добрите условия на живота. Следователно, нито преждевременно ще отидеш на онзи свят, нито ще закъснееш. Ти трябва да живееш на Земята толкова време, колкото ти е определено, да придобиеш нужните опитности, да изработиш ценности за онзи свят. (СЪБУЖДАНЕ - изд.1944 г. - София - 147)

Хората умират преждевременно под влияние на отрицателното в живота. Страхът, подозрението, съмнението, безлюбието, безверието съкращават живота на човека. (ДЕЛАТА БОЖИИ - изд. 1940 г. - 120)

Под думата "смърт” ние разбираме минаване от едно състояние в друго. Ако двете състояния си хармонират, човек не умира. И след смъртта си той продължава да живее. (ДЕЛАТА БОЖИИ - изд. 1940 г. - 120)

Страшно е положението на човека в гроба, ако преждевременно, не се е справил с желанията си, т.е. ако не е скъсал връзката си със Земята. Който е работил съзнателно върху себе си и се е справил със земните си желания, той лесно се освобождава от тялото си . (ДЕЛАТА БОЖИИ - изд.1940 г. - 391)

За съзнателния, за разумния човек, смърт не съществува. Формата му може да се разруши, но съзнанието - никога. - Какво става със съзнанието? -Разширява се. Колкото по-будно е съзнанието на човека, толкова повече се разширява... Страшно е, ако съзнанието на човека не е пробудено. Той пак не умира, но живее в тъмнина, в дълбок сън . (БОЖЕСТВЕНАТА МИСЪЛ - изд.1942 г. София - 13)

Трябва да излезем от физическия свят и да отидем в Духовния, в който има много повече условия за развитието ни. (СИЛА И ЖИВОТ - II том - изд.2006 г. София - 48)

Остарееш ли, животът за теб става едно ограничение и го загърбваш като една забава, понеже вече не те интересува. Тогава ще влезеш в един свят по-реален. Почнеш ли да умираш, ще дойдат да те посрещнат роднини, приятели, които те обичат. Когато някой загуби съзнание при умиране, то е да не се мъчи.. Между този и онзи свят трябва да съградим мост на Любовта, по който ще минаваме. А като липсва този любовен мост, трябва да дойде някой Ангел, за да те преведе. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - Ill том - 112)

При смъртта животът започва да се изтегля от краката и ръцете, събира се в горния край на главата и оттам излеза. Има една нишка, която съединява Духа с пъпа и ако тази нишка не се скъса, човек се връща назад, но ако се скъса , отделя се. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - III том - изд.2001 г. София 0 207)

Когато човек умре, душата се ражда. Тя трябва да излезе от физическата си обвивка и около нея да остане една етерна обвивка. След няколко дни тя ще съблече и втората обвивка и ще влезе в своето астрално тяло, т.е. в Чистилището, докато се пречисти. Когато се пречисти, ще напусне астралното си тяло и ще се качи в своето ментално тяло - една много фина обвивка и дреха, която не се къса тъй лесно. И когато пристигне в Рая, душата идва в тъй нареченото будическо състояние - човек, който напълно се е събудил и разбира Божествената Мъдрост и Любов. В това будно състояние няма ни спомен от всички земни страдания, които човек е преминал, а остават само едни приятни възпоменания за нещата, които са се случили. И от тази висота човек ще вижда защо всичко е станало така. (СИЛА И ЖИВОТ - ll том - изд.2006 г. София - 49)

Религиозните хора се готвят, като заминат от този свят, да отидат в друг, по-организиран и съвършен. Ако от плодните дървета падат незрели плодове, къде ще отидат - ще ги изнесат ли на пазара, ще ги сложат ли на трапезата на някой богат човек, ще ги видите ли в джоба на някое дете? Незрелите плодове ще останат при дънера на стъблото, докато изгният - за тях другият свят е затворен; незрелите плодове ще останат дълго време на дървото - тукашния свят, докато узреят. Следователно, за неподготвените хора този и онзи свят е един и същ. Дълго време човек ще живее на Земята, дето ще учи, ще расте и ще се развива, докато свърши развитието си. Тук той ще следва първоначално училище, после - прогимназия, гимназия и университет, след това ще влезе във великата житейска школа да приложи наученото и най-после, когато завърши и последната, житейската школа, тогава ще влезе в организирания свят, наречен Небе. (СИЛА И ЖИВОТ - ll том - изд.-2006 г. София - 237)

За ученика, като се изучи на Земята и е взел диплома, отиването му в Онзи свят е благословение, в противен случай той не може да работи там . (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША – lll том - 2001 г. София - 207)

Ако човек умре преждевременно, през останалите години остава на Земята да работи невидимо и след това се качва горе. Има някои, които умират млади, но не умират преждевременно, защото такъв е техния план. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТ ДУША - I том - 212)

Лошо е, когато хората умират преждевременно. Понеже, ако умре преждевременно, трябва да остане тук, докато се попълнят годините. Например, ако умре 20 години по-рано, трябва да остане 20 години тук. Та когато човек замине навреме, тогава е развързан. Ако остане тук, ще влиза в този, в онзи. Някои заминали, които не са напреднали, обсебват други, искат да ядът, хвърлят паници, вдигат шум. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - III том - 2001 г. София - 207)

Старите хора след заминаването си се прераждат след около 45 години. По-рано този период е бил по-голям. Децата се прераждат скоро - след 1-2-5 години. Младите след заминаването си се прераждат след 3-5-10 години. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТ ДУША - I том - 212)

В едно софийско семейство детенцето им умира на 6 години; след няколко години им се ражда друго дете, което утешавало майка си: "Не плачи, мамо, защото онова дете съм аз!” (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТ ДУША - I том - 213)

Един баща, когато обича един син повече, дава му всичко, защото в него ще се прероди, там е цялата погрешка. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТ ДУША - I том - 213)

Помятането подразбира, че жената не иска да изпълни

Волята Божия, това е грях. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТ ДУША - I том - 213)

Ако детето не иска да слугува на майка си, Господ го взема. Ако майката не иска да слугува на детето си, Господ я взима. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТ ДУША - I том - 213)

Когато мъжът стане много твърд, турят го на противоположния полюс, за да стане мек, и се ражда като жена. И обратното - когато жената стане много мека, ражда се като мъж, за да стане по-твърда. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТ ДУША - I том - 213)

Война е сега, тежки времена живеем. Ще останат много инвалиди, но Христос ще отвори очите на ослепелите, ще обърше сълзите на страдащите, ще възкреси мъртвите. Хората ще се върнат на Земята по три начина: едни ще се преродят, без да знаят, че са се преродили; други ще знаят, че са се родили, а трети ще възкръснат. (ДАЛИ МОЖЕ - печ.”Фотинов” София - 236)

Като поживеете няколко години тук на Земята, ще отидете наново в пространството, дето ще прекарате също известно време и пак ще дойдете тук на Земята. (СИЛА И ЖИВОТ - lll серия - изд.1929 г. Русе - 91)

Прераждането е благодат - дават ти се нови форми и условия, за да прогресираш. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТ ДУША - I том - 212)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...