Jump to content

НА НЕБЕТО


Recommended Posts

НА НЕБЕТО

Човек, като изживее известно време на Земята, като си изкара работата, отива горе. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТ ДУША - i том - 219)

Като умира, отива в другия свят да вземе сила. Като няма кой да го кредитира тук, отива в другия свят. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТ ДУША - I том - 219)

В същност, красивият живот е горе и онзи, който отива горе, отива в красивия живот. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТ ДУША - I том - 219)

Заминаването от този свят може да го наречем издигане. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТ ДУША - I том - 219)

Когато отидеш в Невидимия свят, трябва да си готов. Ако не си готов, ще те върнат. Не всеки, който отива горе е приет. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТ ДУША - I том - 211)

Никой не може да влезе в Духовния свят, докато не издържи успешно своя изпит. Духовният свят е съвършен. Следователно, ще издържите изпита си на Земята и след това ще влезете в духовния свят. (НОВИЯТ ЧОВЕК - 138}

Мнозина мислят, че душите на умрелите отиват далеч някъде и прекъсват връзката си със своите близки. - Не, когато майката замине за другия свят, душата й влиза в душите на децата и продължава да живее. Докато е живяла на Земята, тя е била слугиня, а в онзи свят тя става господарка, оттам диктува и нарежда работите. Заминалият за онзи свят не остава там, а продължава да живее в сърцата, в умовете, в душите и в духовете на своите братя, останали на Земята. (ЛЪЧИ НА ЖИВОТА -изд. София - 309)

Вашите заминали се вливат във вас и ви предават от своята светлина, топлина и сила. Ако между баща ви и вас има добра връзка, т.е. ако се обичате, като замине за другия свят, той ще се влее във вас и ще увеличи светлината на ума ви, топлината на сърцето ви и силата на вашето тяло. Ако не се обичате, той пак ще се влее във вас, но ще изпитате понижаване в светлината на ума ви, в топлината на сърцето ви и в силата на вашето тяло. Същото става и при заминаване на ваши приятели или неприятели. Който заминава за онзи свят, трябва да повдигне температурата на ближните си, а не да я понижи. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - изд.1940 г. София - 132)

Защо трябва да живеем добре? И в оня свят трябва да имаш ценностите на добрия живот, които ще занесеш. В оня свят като идеш, какво ще занесеш? В оня свят като иде един обикновен човек, може да живее само 45 години. Толкоз пари има, като изяде парите, трябва да се върне. Там не обичат скитници да има. Трябва да знаеш да работиш. (СЪГЛАСУВАНЕ НА МИСЛИТЕ - изд.1998 г. София - 302).

На Небето приемат само учени хора, които са напълно узрели. Който отиде там, веднага ще му се даде работа, която трябва да свърши добре - там не приемат хора без работа. Който влезе неподготвен в онзи свят, ще го оставят два-три дена като гост и след това ще му възложат някаква работа - не може ли да я свърши, ще го изпратят отново на Земята. (СИЛА И ЖИВОТ - II том - изд.2006 г. София - 237)

Ако нямаш никакъв занаят, ще те интернират. Прераждането не е нищо друго, освен интерниране. Ще те върнат в този свят, да се научиш да работиш. В този свят трябва да се научиш. Като идеш в другия свят, какво ще правиш? Най-първо законът на любовта трябва да разбираш . (СЪГЛАСУВАНЕ НА МИСЛИТЕ - изд.1998 г. София - 302)

Любовта е един свят, трябва да се научите да обичате, понеже чрез любовта ще си въздадете работа. Ако не обичате, пак се връщате на Земята. От невидимия свят ще дойдете на Земята да обичате хората. Ще се учите да обичате. Сега това е предисловие на любовта. Ще те пратят да проповядваш само на един човек, пък той е лош, не слуша. Нямаш право да го насилваш. Ще вървиш след него ден след ден, нощ след нощ, той като върви надолу и ти ще вървиш, като се качва и ти ще се качваш, ти ще страдаш и ще се радваш с него заедно. Неговият живот ще бъде и радост, и страдание. Ако те слуша, ще се радваш, ако не те слуша, ще скърбиш. Тъй ще работиш с един човек 10, 20, 30, 40 години. Като не те слуша 40 години, ще го напуснеш, ще те пратят при друг. (СЪГЛАСУВАНЕ НА МИСЛИТЕ - изд. 1998 г. София - 303)

После трябва да се научиш да мислиш. Пратят те да идеш да учиш някого. Че при даровитите деца, които са гениални, има напреднали същества, които ги учат. (СЪГЛАСУВАНЕ НА МИСЛИТЕ - изд. 1998 г. София - 303)

Когато една душа напусне Земята, тя прекарва 45 години в невидимия свят, дето й правят подробни изчисления и измервания, т.е.определят й хороскопа. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - изд.1940 г. София - 143)

Един ден, когато влезете в Духовния свят, вашите мисли и чувства ще станат обективни и като ги видите, ще се засрамите от себе си, ще разберете, че не сте готови за този свят, и ще пожелаете по-скоро да слезете на Земята, за да работите за съграждане на своето светло бъдеще. Затова именно човек се преражда - работа се иска от него. (СИЛА И ЖИВОТ - II том - изд.2006 г.София - 249)

Обикновеният човек се преражда на всеки 45 години. Ако той слиза на Земята да се учи, разумните същества му определят в кое семейство ще се роди. Той няма свободен избор. Ако човек идва на Земята съзнателно, да помага на хората, той има свободен избор, да се роди дето иска. Колкото по-напреднал е човек в развитието си, толкова по-голяма свобода има при слизането си на Земята. Гениалните хора и светиите идат рядко на Земята, когато човечеството отбелязва епоха в своя живот. Великите Учители пък идат на Земята през всеки две хиляди години. Те внасят голямо преобразование в човешкия живот. (ВЕЧНОТО БЛАГО - изд.1944 г. - 314)

Каже ли силният, че търси своето право, невидимият свят го изпраща на Земята като животно; каже ли слабият, че иска своето право, невидимият свят го изпраща на Земята като човек. Желае ли правото на всички, невидимият свят го изпраща в ангелския, в Божествения свят. Тъй щото, който иска правото на силния, животно става... Който иска правото на слабия, той се смирява и човек става. Който иска всички същества да бъдат добри, той е между ангелите вече... Някой казва: “Обидиха ме.” Питам, като животно, като човек или като ангел те обидиха? Ако са те обидили като човек, и ти искаш да станеш силен, да си отмъщаваш, тогава и тебе, и противника ти, ще ви изпратят в животинското царство: тебе ще направят вълк или хърт, а него - заек. Ти ще го гониш, а той ще бяга. Цял ден ще викаш: “Ха-ху, ха-ху, ще гониш заека. Защо? - Защото са те обидили... Ако пък си обиден като слаб човек, който не иска никакво отмъщение, невидимият свят ще изпрати и двама ви в човешкото царство: тебе ще постави като господар, а противника ти - като слуга, и ще ти каже: “Сега като господар, изправи погрешката на твоя противник.” След това ще те наблюдава как постъпваш. Опиташ ли се да разрешиш въпроса, както копоят постъпва спрямо заека, веднага ще приемеш неговата форма. (ПО БОГА НАПРАВЕНИ - изд.1929 г. София - 69)

Ще кажете, че и чрез прераждане може да се подмлади човек. И това е възможно, но трябва да прекараш 45 години в невидимия свят, докато намериш баща, чрез когото да се родиш . (ВЕЧНО ПОДМЛАДЯВАНЕ - изд.1944 г. София - 18)

Като грешим много, ще бъдем заставени да се прераждаме в плът и кръв. Ще обикаляте тогава около някоя жена или мъж, ще ги молите да ви спасят - да ви създадат ново тяло, но това ще бъде само предговор на спасението (СИЛА И ЖИВОТ - lll серия - изд.1929 г. Русе - 91)

За да дойде на Земята, душата трябва да си намери баща и майка, които да подпишат договор, че са съгласни да я приемат и отгледат. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - изд.1946 г. София - 85)

Когато наближава някоя душа да дойде на Земята, тя кацва върху главата на някой човек, и той започва да я залъгва да слезе на Земята. Щом слезе на Земята, във форма на малко дете, то започва да плаче, но веднага го окъпват, дават му млечице, това-онова, турят го в люлка и започват да го люлеят, докато се укроти. (КОЗАТИВНИ СИЛИ - изд.1930 г. София - 163)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...