Jump to content

ВЪЗКРЕСЕНИЕ


Recommended Posts

ВЪЗКРЕСЕНИЕ

Възкресението не е нищо друго, освен влизане в Рая. (БОЖЕСТЕВНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - изд.1940 г. София - 488)

Какво означава думата възкресение? - Да възкръснеш, значи да оживееш. (ЛЪЧИ НА ЖИВОТА - изд. София - 274)

Туй, което хората наричат възкресение, то е раждане, тъй наричат християните възкресението - да излезе от гроба. (СИЛА И ЖИВОТ - III серия - изд.1929 г. Русе - 35)

Под думата "възкресение” разбирам борбата и победата на едно дете върху смъртта. И затова се ражда човек - за да се бори и победи смъртта. Когато победите смъртта, ще дойде денят на възкресението. (СИЛА И ЖИВОТ – III серия - изд.1929 г. Русе -36)

Кой може да възкръсне? - Всеки, който придобие свобода на душата си, той е възкръснал. Който придобие сила на духа си, той е възкръснал. Който придобие светлина на ума си, той е възкръснал. Който придобие доброто в сърцето си, той е възкръснал, той е оживял. Достатъчно е човек да придобие свобода, сила, светлина и доброта, за да възкръсне, да оживее. (ЛЪЧИ НА ЖИВОТА - изд. София - 274)

Един брат попита: "Нали това възкресение се разбира и духовно, и физически?” - Два вида възкресение няма. Има само едно възкресение - то е пробуждане на съзнанието, протичането на Любовта в човека, то е свързване с Бога, то е познаването на Бога. Нали е казано: “Това е живот вечен, да позная Тебе Единаго, Истинаго Бога и Христа, когото си изпратил.” Да познаеш Бога, това значи възкресение. А познаването на Бога става чрез Любовта към Бога. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТ ДУША – I том -108)

Щом възкръснеш, ти ставаш безсмъртен . (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА - I том - изд. София - 81)

Който възкръсне ще бъде свободен от закона на кармата, от всички недъзи. Възкръсналият живее на Земята така, както на Небето, дето всички изпълняват Божията воля с любов. (ДАЛИ МОЖЕ - печ.”Фотинов” София - 236)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...