Jump to content

ВЕЧЕН ЖИВОТ


Recommended Posts

ВЕЧЕН ЖИВОТ

Време без ограничение се нарича вечност. (ВЕЛИКОТО И КРАСИВОТО - ИЗД.1935 г. София - 196)

Животът се проявява в безброй форми, но сам по себе си той е без начало и без край... Всички форми в света да се разрушат, животът няма да изчезне. (СЛУЖЕНЕ, ПОЧИТ И ОБИЧ - изд. 1940 г. - 153)

Освобождаване на човешкото съзнание от всички ограничения и заблуждения, от всичко отрицателно: от болести, бедствия, старост и др. - това значи вечен живот - живот на безсмъртието. (СЪБУЖДАНЕ - изд. 1944 г. София - 116)

Тия, които са спазили великите Божии закони, те живеят вечно. Затова и Писанието казва: “Грешните ще изчезнат от лицето на Земята.” Това подразбира, че развитието на тия същества ще се прекрати. (ПРАВЕДНИЯТ - изд.1930 г. София - 163)

Животът и смъртта са в зависимост от спазването на великите закони на Природата. Ако спазва тия закони в абсолютен смисъл на думата, човек е дошъл до безсмъртието. Не ги ли спазва, той живее в областта на смъртта. (ПЪТ КЪМ ЖИВОТА - изд. 1941 г. София - 219)

Повдигнете съзнанието си към Бога и кажете: Господи благодарим Ти за ума, за сърцето, за душата и за духа, които си ни дал. Отсега нататък ще работим така, че да Те познаем, да влезем във вечния живот. (ВЕЧНО ПОДМЛАДЯВАНЕ - изд.1944 г. София - 19)

Ние не трябва да стоим на едно място. Умът, сърцето, душата и духът ни трябва да бъдат в постоянно движение. В разумното движение е Любовта. (ВЕЧНО ПОДМЛАДЯВАНЕ - изд.1944 г. София - 19)

Седмото тяло е на любовта. Когато се облече в тялото на Любовта, най-красивото и съвършено тяло, човек може да се яви при Бога. Дрехата на любовта включва в себе си дрехите на мъдростта и на истината. Който се е облякъл с трицветната дреха на Любовта, на Мъдростта и на Истината, той е опитал топлината на любовта, светлината на знанието и на мъдростта, както и силата и свободата на истината. Да облече човек дрехата на великата Любов, мъдрост и истина, това значи да е придобил вечния живот, т.е. животът на безсмъртието. (РЕАЛНОСТИ И СЕНКИ - изд.1941 г. София - 15)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...