Jump to content

ПРИДОБИВКИ ОТ РАДОСТТА


Recommended Posts

ПРИДОБИВКИ ОТ РАДОСТТА

Всеки, който излиза от тунела и среща първия лъч на Слънцето, той изпитва голяма радост, че е излязъл от долината на своя живот. Казвам: Всеки човек трябва да изпита тази радост. (ВЛИЗАНЕ - 137)

Представете си, че имате рана, която носите с месеци и неможете да я излекувате. Съберете две радости на едно място и ще се уверите в действието и силата на този закон. В няколко минути или най-много в два-три часа раната ви ще оздравее... Човек е в състояние да се излекува от най-опасната болест. От него се изисква само едно: да събере две радости на едно място. (СЪБУЖДАНЕ - 76)

Направете опит, в продължение на една година, всяка сутрин да изговаряте по десет пъти думата "радостта”, да видите каква промяна ще стане с вас. Всяка дума крие в себе си известна сила, особено, когато се произнася правилно. (ВСЕ ЩО Е ПИСАНО - 91)

Колкото се отнася до ученика, Христос казва: Ако имате любов, т.е. ако сте влезли в тази нова епоха като ученици и ме любите, ще опазите моя закон и ще имате мир и радост в душите. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА - 25)

Непрестанно си радвайте, да разкривате възможностите на своята душа. Колкото малка да е радостта, тя всякога допринася нещо ценно на човека. (ДОБРОТО ОРЪЖИЕ - 54)

Радостта произтича от факта, че човек подържа връзката си със своите приятели. Колкото повече връзки има човек с разумните същества, толкова по-големи са придобивките му. Като знаете това, правете връзки с разумните същества, които не виждате. Вашите добри мисли и чувства стават причина за свързването с тях. (РЕАЛНОСТИ И СЕНКИ - 197)

Радостта щом дойде, ще внесе светлина, чистота, свобода, ще разшири душата ти и ти ще имаш една благодарност към твоите близки. (ПРАВИЛА НА ОКУЛТНАТА ШКОЛА 1923 г - 6 беседа, „Никаква лъжа“ - 10)

Да служим на Бога с радост! (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 326)

Когато Бог дойде да живее във вас... Вие ще чувствате такъв мир, такава радост, такова веселие, каквото никога не сте чувствали. (СЪБОРНИ БЕСЕДИ - 1925 г – 17, „Двете свещени положения“)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...