Jump to content

52. МОЛИТВА В РАННИТЕ ЗОРИ


Recommended Posts

52. МОЛИТВА В РАННИТЕ ЗОРИ

Господи, от лъчите на Твоята Любов съм озарен, викам към Тебе с радостен глас. Велик Си Ти, о Благ наш Баща. Излей над нас благодатта на Вечния Си Дух, да Те виждаме и Ти служим винаги. Господи, в ранните сутринни зори, когато размишлявам за Тебе и Твоето Величие, струи от светлина се сипят като бистър поток в ума ми, образуват светлата нишка, която ме свързва с Тебе, мой Отец.

Тогава чувствувам Те при мен и Твоята помощ получавам, която ме крепи. И като извор бистър на чисто влияние, който в този момент се ниже безчет пред мен и лъха в мен благоуханието на целия всемир.

Душата ми се събужда и плава в блаженство и от възторг запява: Хвала на Великото Ти Име, Цар на вековете. И тъй, Господи, сутринните размишления ме учат на Твоите закони, когато всичко още спи в омаен сън, обвит в дрехата на себелюбие-то, лъчите на изгряващото, но още не появило се слънце се вливат и галят грижливо всяка душа, да внесат нов, чист и свят живот. Единствената надежда Си ни Ти, Господи. Тогава, когато чистотата ни облива, когато Духът на Твоята вечност ни озарява и в нашия път сияе светлина, ние сме доволни, за това свържи ни с Духа Си.

Амин

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...