Jump to content

72. МОЛИТВА КЪМ ГОСПОДА


Recommended Posts

72. МОЛИТВА КЪМ ГОСПОДА

Благий Боже, Ти, Който Си ни подарил живот и здраве да Ти се радваме, и Си ни изпратил да се учим във величественото това училище - Земята, ние Ти се молим от душа: подкрепи ни със Силата на Духа Си в пътя на живота; научи ни чрез Духа Святаго да се отречем още отсега, още от тази минута от всичките греховни влечения, които досега са боравили над нас!

Ние Ти се молим, Боже: дари ни нужната душевна светлина, просвети нашия ум и нека той да бъде винаги схватлив и проницателен по всичките линии на живота!

Ние Ти се молим, Боже: научи ни как непрестанно да работим, да бдим, да готвим себе си за работата, която има да извършваме тук на Земята.

Дай ни нужната свобода, та да можем да разкрием, да обединим душите си с тия, които Ти Си повикал на работа и посочил нам да ни бъдат спътници в живота. Та дано по този начин да можем да създадем нужните условия за предстоящото Дело Велико.

Ето ний благодарение на нашата слабост, на нашата неопитност, не преставаме да спъваме сами себе си, да спъваме и нашите ближни. Но ето ние въпреки хилядите наши беззакония, въпреки нетърпимите наши нечисти дела, ние, непослушните Твои деца, като се уповаваме на Твоята Безгранична Любов, идем при Теб и Ти се молим от душа: вземи ни Ти още от тази минута под Своя защита, поведи ни по стъпките Си и нека отсега всяко наше слово от Теб да изхожда, нека всяко наше дело под Твоя диктовка и в Твое Име да бъде!

Дарувай ни нам и нашите братя и сестри, които Ти Си повикал на работа тука: здраве, търпение, кротост, смирение, послушание и всичко потребно и накрай, като Ти поднасяме нашата благодарност, просим Ти: дари ни с Любовта Си, с истинската Си Любов!

Амин

Сливен, 09.06.1915

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...