Jump to content

16. Дънов ще го съкруша с логика


Recommended Posts

16. ДЪНОВ ЩЕ ГО СЪКРУША С ЛОГИКА

Работникът продължаваше да се моли, но вече не се чуваше какво произнася. Отвори очите си, усмихна се и заговори на началника си:

- Господин началник, аз и всички работници от фабриката знаем, че Вие сте учен човек. Ние виждаме как по цели дни и нощи четете и пишете. Сътрудник сте на много вестници и списания, пишете смешки и в хумористичния вестник „Барабан”, много сте зает, но намерете някаква възможност, пожертвувайте една неделна сутрин и елате да чуете Учителя. Там има братя, които са твърде учени хора като Вас, те ще Ви обяснят Учението.

- Ти вече съвсем се обърка, не знаеш какво говориш! Как можеш да помислиш, че Учителят ти ще ме хипнотизира, ще ме омагьоса като тебе? Още по-зле е, ако си мислиш, че със силата на логиката и с факти от науката може някой от неговите последователи или самият Дънов да ме убеди, че има Бог, прераждане, че някой освен мене може да говори през моите уста, че Дънов е прероденият Христос и други подобни глупости! Аз не съм човекът, който може да бъде хипнотизиран!

И тъкмо в този момент му текна мисълта да отиде на една от следващите беседи на Дънов, и в присъствието на този работник и останалите слушатели да го разобличи, срази! И си каза: „Великолепна идея! Това нищо няма да ми струва, освен загуба на няколко часа!”

- Кажи на твоя Учител, че в неделя ще дойда!

Работникът цял просия, сега вече тихо и смирено отговори:

- Няма защо да Го предупреждаваме. Вие елате както идват всички други, без да Го предупреждава някой.

- Аз ще го затрупам с факти от науката и реалния живот! Ще го съкруша с непобедимото оръжие - логиката*!

Ще направя едно велико дело, без да вярвам в някакъв Бог, като освободя тебе и всички наивници като тебе от това религиозно заблуждение! Сега вече няма да става нужда да се отказваш, защото няма да има от какво, защото Дънов и учението му ще бъдат унищожени! Тебе и всички наивници, ще освободя от хипнозата му - тържествено и гордо заяви Христов, като да се връщаше от победата над Дънов.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...