Jump to content

Recommended Posts

Нови пазар, 10. II. 1900 г

Люб. бр. Киров,

Нашата вяра в Господа и постоянната молитва към Него е която ще победи всичко и ще ни придаде сила и ще ни отвори пътя, за да извършим онова, което Господ ни Го пределил да сторим в Неговото Име. Мат. 21, 21, 2. На друго място Господ казва: жетвата е голяма, а работниците малко, молете се на Господаря на жетвата да изпроводи повече работници. Време е вече, малко остава. Хлопайте и ще ви се отвори, просете и ще ви се даде, търсете и ще намерите. Тия са Божиите думи и в Бога няма разкаяние. Това, което е казал Той, и ще бъде. Господ вече предходи пред нас и нека се приготвим в Духа на Истината, като новородени деца да Го следваме. Словото Божие няма да се върне празно. Исая 53, 10-11. Господ е записал имената ни в книгата на живота. Исайя 49, 15. Господ обитава на високо и свято място и още със съкрушения в сърце. Исайя 57,

Моля ви, братя от Господня страна, почнете да четете всяка сутрин и вечер 118 Псалом, и то ще бъде вашата молитва към Бога до свършека на този месец, а в идущия ще почнем с друг заедно. Няма връщане вече, напред, брате, докато победим с Господа. Ако страдаме отсега нататък, нека страдаме за Него и Той е верен да ни възнаграждава с живот вечен, гдето да гледаме Неговата Слава и благост винаги. Господ ни е избрал да бъдем съграждани на Небесното Свое Царство, ний ще се потрудим да разпространим Неговото Царство. Бъди верен, Господ ще ни е крепост, сила и държава. Да оставим вече миналото и да се стремим към бъдещето. Господ ще ни приготви всичко, от което имаме нужда. Той ще ни даде живот и здраве и всяка друга благодат, заради Името си. Аз ще ви моля да не ви е мъчно и да се не отегчавате. Ако Господ ни събере в Неговото Име, ний ще бъдем благословени. Ако се готвя и Господ ми каже, че Той ще бъде благ и милостив. Той ми изяви, че пътят скоро ще бъде отворен за Него. Ето казва Господ: Аз съм с вази, дерзайте. Времето, което ви определих, нека го употребим за Господа в молитва, да ни избави от всичките деятели на беззаконието, от всичките наши тайни и явни врагове. Защото Словото Божие казва: „Непрестанно се молете, за всичко благодарете, защото това е Волята Божия за вас в Христа Исуса. Духът не угасяйте. Пророчествата не имайте за нищожни. Във всичко изпитвайте: доброто дръжте." I. Пое. Сол. 5, 17. И на друго място Господ казва чрез устата на Павла: „Не бивайте несмислени, но разумявайте що е Волята Господня.

 

Разговаряйте се с Псалми и пения и песни духовни, пейте и възпявайте Господу в сърцето си. Винаги благодарете за всичко Бога и Отца в Името на Господа Нашего Исуса Христа". Ефе. 5, 17. Ако вярвате, вие се подвизавате добре в Господа и искате да струвате Неговата Воля, затова ви и пиша, да ви предам нещо, което да ви е в помощ в пътя на спасението. При това, братя мои, моля ви да четете 15 гл. от Йоана постоянно. А Господ на мира, Който е пълен с благодат и всяка добрина, да отвори пътя пред нас, да се видим и споделим Неговата Любов. Пак ви казвам, молете се усърдно за делото Божие. Една мисъл трябва да изпълня сърцето ни: прославянето на нашия Небесен Баща.

Ваш верен бр.

П. К. Дънов

С поздрав към всички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...