Jump to content

41. ЩЕ РАБОТИШ


Recommended Posts

41. ЩЕ РАБОТИШ

Учителят беше слязъл долу в стаята. Навън е навалял сняг. Аз мета снега по мозайката. Учителят изпраща някого в преддверието. Гледам. Неговият поглед се спира върху мене. В мене е мисълта, че като излиза Учителя и преминава, за да отиде горе, да не се спъне. Погледа, с който Той ме погледна, беше последният Му поглед, отправен върху мен. После сестра Керемидчиева, когато й казах за този момент, ми каза: "Учителят ви е погледнал и казал: "Както ти не ми даваш да падна, така и аз няма да ти дам да паднеш!" Окултен закон на съотношения.

На следващия ден Учителят беше отново слезнал долу в стаята. Навън е вчерашният навалял сняг. Аз мета снега по мозайката. Учителят изпраща някого в преддверието. Гледам. Неговият поглед се спира върху мене. "Рекох, ще работиш! В това е спасението ти." След като изпрати госта, Той се приближи към мене. "Учителю, какво ще се прави, как ще се живее в тези трудни времена?" "Ще прилагаш доброто, и туй то." На следващия ден ме извика, за да ми даде следното упътване: "Вярвам в Единния Вечен и Истинен Бог, който ми е говорил в миналото, Който ми говори сега и Който ще ми говори в бъдеще. Вярвам в Господа и Неговия Дух, Който създава условията на моето спасение. Вярвам в Господа Исуса Христа, Който е дошъл да спаси света". Христос казва за себе си: "Син человечески не дойде да Му служат, но да служи на другите. Аз дойдох да им дам живот, и то изобилно. Люби, учи и свободен бъди! Това е мотото на Новото Учение".

Новото Учение, което Христос проповядва трябва да се приложи първо в училищата. Това се изисква от умните и добри учители, специалисти. Майките и бащите също трябва да приложат в домът си Новото Учение.

От Невидимия свят ви се отваря път да работите свободно и самостоятелно в областта на поезията. Не го изпускайте. Дръжте го."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...