Jump to content

49. ВЯРАТА


Recommended Posts

49. ВЯРАТА

10 януари 1942 г. "Да имаш вяра, значи да бъдеш по-силен от окръжаващата среда. Безверникът е по-слаб от окръжаващата среда. В този смисъл ние казваме: Вярващ е онзи, който работи, а безверникът, който не работи.

За да преодолеете неразположението си, вие трябва да усилите своите вътрешни условия, да излезете над средата, която ви потиска. Щом станете вътрешно по-силен, вие лесно ще се справите с външните условия. Ето защо, натъкнете ли се на неуспехи в живота си знайте, че външната среда е по-силна от вас.

Какво трябва да прави човек, като пропада на изпитите си? - Той трябва да работи над себе си, да се кали." ("Служене, почит и обич", стр. 149)

Днес бях на обед. Когато обеда свърши и Учителят стана да излиза, като минаваше покрай мене, ме поздрави. Вчера исках да се видя с Него. Почаках навън. Имаше много хубаво слънце. Преживях особен момент. Светла фигура. Остана за друг път да вляза при Учителя. Вярата у човека е връзката ни с Бога.

"Ти казваш на някого: "Обичам те!" - Ти излизаш от света на любовта. Този, когото обичаш, не се нуждае от това да му казваш, че го обичаш.

На огъня, запален от тебе ще се стоплят мнозина, ще се стопли той, без да знае."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...