Jump to content

55. СВЕЩЕНИЯТ ТРЕПЕТ НА ЛЮБОВТА


Recommended Posts

55. СВЕЩЕНИЯТ ТРЕПЕТ НА ЛЮБОВТА

Слушах Учителя, запитах го: "Защо днес никой не ме обича?"

"Защото ти си била по-рано мъж, и сега са те пратили в тази форма да придобиеш мекота. А другите, които са били жени, са ги пратили в мъжка форма да придобият повече активност. Ти не трябва да чакаш да те обичат." "Но аз чакам ли?" "Да, ти повече искаш да те обичат, отколкото обичаш. Сега трябва да се научиш да обичаш. Ти не бива да искаш голямата любов. Любовта не е голяма и малка, тя е една. На малкото бъди благодарна и не искай повече."

19.V. Сутринта се събудих с хубав сън. 7.30-8.00 часа сутринта при белите маси Учителят ми каза, като ме видя: "Вий ще си намерите поезията!" При Него бяха Теофана Савова и Маргарита Мечева. Той почистваше едно дърво. Той продължи: "За да дойдем на земята, ний сме били обичани. Бог ни е обичал и ни обича. Ний не трябва да чакаме да ни обичат, защото никой не може да ни обича повече отколкото Бог ни обича. Сега ний ще обичаме. И оня, когото ний обичаме, ще го накараме да разбере, какво нещо е Божествената любов. Нашата задача при любовта е да проявим Бога, а не себе си. Не нарушавайте свещения трепет на любовта! Пазете оня трепет, който сте имали, когато за първи път любовта ви е посетила. Твоята любов трябва да бъде такава, че оня, когото обичаш, да го накараш да повярва в Бога. Да бъдеш един художник и непрекъснато да работиш върху собствения портрет, защото с него ще се представиш на Божествената изложба. Ревнуваме ли, ний излизаме вън от любовта.

Бог е в мене и затова няма защо да го търся вън от себе си. Любовта на Бога е слънце, а тази, която ний очакваме от хората е свещ. При Божествената любов зреят плодовете, а при човешката това не може да стане.

Какво трябва да прави човек, за да не губи любовта си? Той трябва да я пази като зеницата на окото си. В любовта има едно свещено място, което трябва да се пази внимателно. Никой няма право да пипа там."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...