Jump to content

56. БОЖЕСТВЕНИЯТ ИЗВОР


Recommended Posts

 

56. БОЖЕСТВЕНИЯТ ИЗВОР

"Вземете от този товар най-ценното, възможностите за деня, и повече не се интересувайте. Вашата работа е само да учите. (от беседата "Царския път на душата")

Разговарях с Учителя. Питах го за сестра ми Милка. "Няма нищо. Пишете й едно писмо. Нищо, че е плакала. За детето: при дизентерия малко кафе да ближе. Плодовете да бъдат попарени."

Вчера Учителят каза: "При любовта ще обичаш, няма да искаш. Но когато дойде момента да ти дадат, ти трябва да можеш да приемеш, трябва да бъдеш подготвен да получиш. Една чашка. Ти си я напълнил от извора. Тя не може да остане пълна. Ще почерпиш някой жаден с водата, която е в нея. Ще се изпразни. После пак ще отидеш при извора да я напълниш. Любов е онова, което се взема от Божествения извор. Всеки човек е една чешма, през която тече Божествената вода. Ти не трябва да се отказваш от онова, което ти дават. Защото се отказваш от живота. Кой градинар се отказва от водата, която е нужна да полее градината му?

И тъй, помнете, че в света има земни кредитори, на които сте задължени. Те са тъй наречените земни банкери, които скубят хората. Те взимат по 10, 20, 30%. Трябва да се освободите от тези кредитори, нищо повече. Ти имаш излишни желания, от които трябва да се освободиш, нищо повече. Това са банкерски операции. Стремете се към такива мисли, чувства и постъпки, на които да разчитате при мъчнотиите си. При каквато мъчнотия и да се намирате, разумният свят ще ви помогне да я разрешите."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...