Jump to content

57. НЕВЕРИЕТО


Recommended Posts

57. НЕВЕРИЕТО

Бях на поляната. Една вечер към 10 часа. Голяма скръб се носи над света. Видях Учителя отдалеч. Казах: "Светни в душата ми! Светни в ума ми!" Лежах на поляната. Когато се връщах, срещнах Паша и Савка. На прозореца горе беше Учителя. Светеше с нощното си фенерче, с лампичка. Господи, нима за мене е това? Беше неземно хубав. Като че главата и гърдите от небето ми светеха. Бях казала: "Господи, светни в ума ми, светни в душата ми!" И Той сега осветяваше алеята, по която минаваха Савка и Паша, хванати под ръка както и моя път. Той чу моя зов. Отговори ми. Като се върнах у дома скръбта ми беше изчезнала, а умът ми беше чист и светъл. А докога?

На следващия ден Учителят ме срещна и каза: "Боята няма за какво да се сърди, когато художникът взема и я слага, за да рисува картината. Някъде той ще сложи повече. Аз като нямам нищо, се радвам, не ме е страх, че ще ме ограбят. Вижте какви чудеса върши слънцето, погледнете ягодката, която е узряла. Я ми разправете какво значи неверието. Много хубаво нещо е да не вярва човек. Например, някой не вярва, че има да ти дава. Вие се занимавате с тази наука: "Той не ме обича!" Не можеш да предадеш нещо, което нямаш. Вярата се предава. Един адепт ходел да воюва. Вързали го. Вечерта той знаел закона. И ги навързал. И после като се събудили, видели, че и той, и те са вързани. Вие трябва да имате 7 костюма, за да ги обличате: месечината, Марс, Меркурий, Юпитер, Венера, Сатурн, слънцето. Нощта обира, денят дава. Щом се свличаш надолу, ти си под наклон. Не режи въжето! Качи се на балона, който Господ ти е пуснал. В един момент, когато ще дойде красивото, ти се обърнеш и го изпуснеш. Не се обръщай!

Учителят влезна в приемната стая, обува обувките си. Тук е Неделчо Попов. Говори ни: "Тургам си левия върху десния крак. Връзвам отвътре. Защото искам да ми върви отвътре. После обувам десния. С дясната ръка дърпам езика, с лявата задната част. Когато искаш сърцето да вземе надмощие при сядане, сядай с кръстосани крака. Когато те боли стомаха, сложи левия върху десния крак. Бодежите се дължат на електричеството. Бог ви е дал свобода, а вий не давате свобода на Бога. Водата, когато тече, може ли да остарее? Ако се спре, тя остарява. Всичко, в каквото човек вярва, то става. Един предмет като се качи нависоко, висок ли е? Вий като се качвате на планината, вий ли сте високи? Не, планината е висока, като сте слезли в долината, низки ли сте? колкото се може, по-малко безпокойствие! Преди 9 месеца. Гледайте добре да си играете ролята всеки ден. Не мислете за утрешния ден, той ще се погрижи за себе си. Не сте родени още. като се е създавала слънчевата система, вие сте били в слънцето. Кажете ми, кое ви накара да се съгласите да дойдете на земята?"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...