Jump to content

34.4. КОЙ Е ДЪНОВ?


Recommended Posts

34.4. КОЙ Е ДЪНОВ?

(В. «Алфа», г. I, бр. 6, понеделник, 26.V.1924 г., стр. 4)

Петър I. К. К. Дънов 129 е 80 + 5 + 300 + 100 + 10 + 20 + 20 + 4 + 50 + 70 + 2 + 5 = 666 (да се не смесва, молим, с 606 - бел. моя) или «елементите на неговите развратителни речи», или благословеното време, в което могат и подобни книги да се пишат - без да се получават плесници - и да намират даже издатели. Но и авторът на тази книга е нещо особено: От «Венценосното звено на православното св. Общество за духовното обновление на българския народ»!

Браво! Браво! «Венценосною звено на православното св. (свято?) общество за духовно обновление на българския народ», намерило «благословено време» и започнало: 1-ва свещена плесница... 1-во издание.

Тъй, тъй, навсякъде все плесници... карайте - време му е! Точно по думите Христови, или по православието?

Артък ако и сега не се обнови българският народ... с плесници... тогава никога не вярвам и да се обнови.

Пустият му Семков, добре, че умря, инак щеше да се отчае, като види каква сериозна конкуренция е направено на неговото капитално съчинение «Жалостна Македония, убийствата на консулите в Солун и рецепти за правене тахан халва и рахат локум.»

Пожелаваме дълъг живот на «Венценосното звено» в днешните «благословени времена» - и повече «свещени плесници» - белким и самото то се опомни.

«Хашен»

Мота

В. «Алфа», г. I, бр. 7, 9. VI. 1924 г., стр. 1

«Никога не трябва да мислим в живота, че сме разбрали напълно истината и че вече няма какво да учим: ще бъдем тогава стари мехове, които са спрели своето развитие на земята.»

«Според Мойсеевия закон, понеже старите хора не са способни да се борят с новото, искат да хванат противника, да му извадят очите, да не може да ги вижда и намери, а Христовото учение казва: вашите противници може да направите ваши приятели, може да ги обезоръжите и дори да ги накарате да ви служат!»

[Учителят Петър Дънов]

______________________

129 - През 1923 г. в гр. Търново излиза брошурата «Кой е Дънов» от Христо Устабашев и Сейко Николов, като името Петър Константинов Дънов го променят на Петръ i К. К. Дънов-е, за да им излезе числото 666. Така че посочените букви от промененото име дават цифрово изражение 666, което се получава от сбора на цифровите значения на буквите на старославянската азбука. Според Откровението на Йоана (гл. 13, ст. 18) 666 е числото на Звяра и то е число на човек. В бъдеще тази брошура ще се публикува в «Изгревът», за да се види образът на истинския звяр. (бел. на съставителя на «Изгревът» Вергилий Кръстев)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...